Brukardiskusjon:Finnrind

Sideinnhaldet er ikkje støtta på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Eg vil meir enn gjerne trå til på irsk historie. Har sett litt på det du har drivi med, og skjønar at du er ein som vil ha detaljane rett. Bra! Det står for mykje gamal «visdom» og slikt «alle veit» utan kjelder rundt om. Men så er det dette med tida då... Eg skal prøva. --Ekko 21:59, 27 mars 2007 (CEST)

Alle innspel er velkomne, og du treng ikkje bruke mykje tid for å lese det eg produserar... (:o) Heng meg nok ofte for mykje opp i detaljar, så det går ikkje akkurat fort fram. Og så treng eg ofte å minna meg sjølv om at eg skriv for eit nettverk-oppslagsverk (dvs: eg skriv på bokmål, og difor i ein encyklopedi(men eg likte ordspelet)), og ikkje ei akademisk avhandling kor hundreogatten fotnoter ser imponerande ut. Dessutan vert eg stadig distrahert og les meir enn eg skriv.
Men moro er det. :-)Finnrind 22:17, 27 mars 2007 (CEST)

Nytt passord[endre wikiteksten]

Den einaste måten eg veit om er at Brukar:Finnrind vert flytta til til dømes Brukar:tidlegare brukar 1, og at du så opprettar ein ny konto som Brukar:Finnrind. Diverre mistar du då alle bidraga dine her. Eg føreslår at du skriv på diskusjonssida di på bokmål: «Eg treng ein ny konto på Nynorsk Wikipedia». Dette er for å prove at dett er deg. Deretter kan du spørje ein av byråkratane våre (Brukar:Ranveig, Brukar:Olve eller Brukar:BjarteSorensen) om å ordne dette for deg. --EIRIK\diskusjon 16:46, 27 april 2007 (CEST)

For det fyrste[endre wikiteksten]

Flott at du flytta Første mosebok. Eg har alltid syntest den ø-en fell noko ubibelsk, sjølv om eg brukar han i nynorsken min. - Knut 22:31, 28 april 2007 (CEST)

Takk for det. Eg er ikkje så inne i nynorske former, men det er vel gjerne slik at vi vil ha "høgtidelige" formar om bibelen. Eg flytta han etter å ha rådført meg med Ekko, for å konsekvent nytte dei formane Bibelselskapet har. Det verkar vere den mest fornuftige standarden for å få harmoni i namneformene. Finnrind 23:04, 28 april 2007 (CEST)
Evangelia vart namngjevne etter same logikk - og breva, når den tid kjem..... - Knut 23:10, 28 april 2007 (CEST)
Ikkje Johannesevangeliet, det er det neste på flyttelista mi :-) Kikka innom brukarsida di, Helgelending? Då er vi jo sambygdingar, meir eller mindre... Finnrind 23:16, 28 april 2007 (CEST)

For det andre[endre wikiteksten]

... så er dette utuleg artig! :-) Endeleg kom det litt fart over religionsvitskapen òg! Olve 01:12, 29 april 2007 (CEST)

Ikkje religionsvitskapen, det overlet eg til fagfolka... Den heilage teologi derimot! :-) Finnrind 01:16, 29 april 2007 (CEST)
Nja ... som generell term, meiner eg. :) Hmm..... Religionskunnskap hadde kanskje vore betre uttrykt frå mi side. Da inkluderer ein kanskje tydelegare dei ymse teologiske retningane, bibelkritikken, antropologien og diverse andre retningar. -- Olve 01:25, 29 april 2007 (CEST)
La oss ikkje bli saklege her, det er liksom Chris sin oppgåve... Finnrind 01:32, 29 april 2007 (CEST)
«Saklege»!?!? Her?? Vask munnen din!!!!! ;OP Olve 01:36, 29 april 2007 (CEST)
Årsak. Finnrind 01:40, 29 april 2007 (CEST)
Ja, no ser du kor seriøst vi har det her. ;-) Håpar du ikkje er skremt bort enno. (Men generelt trur eg, for å vera litt seriøs igjen, at mange nordlendingar (inkludert saltværingar, ranværingar og diverse andre trivst godt her på bruket.) -- Olve 01:46, 29 april 2007 (CEST)
Det var dette med språket då... ;-) Eg har også tenkt på å bidra på gælisk og færøyisk wikipedia, berre synd eg ikkje kan dei språka heller. Finnrind 01:53, 29 april 2007 (CEST)
Nja, skriv du som eldre saltværingar snakkar, men legg på e(t)-endingar der det er cirkumfleks, og r-endingar der det er vokalutlydande presens eller fleirtal, så er du no stort sett i mål. Og bra språk blir det av dette òg! -- Olve 01:57, 29 april 2007 (CEST)
Du må no nesten få deg ein tetår òg — slik som du er med og slit og pussar opp kjøkenet her! :-) -- Olve 02:17, 29 april 2007 (CEST)

Bibelboknamn[endre wikiteksten]

Har gått etter boknamna i GT/TNK litt no. Slo saman Esra-Nehemja. Der boknamna i Bibelselskapet (1978) er usamansette namn, har eg sett til «...s bok». Slik unngår vi namnekonflikt med personnamnartiklar. (Vi unngår helst parentesar i artikkelnamn her på nn:wp.) Kva synest du? Har du nokon endringsforslag? -- Olve 02:07, 29 april 2007 (CEST)

Eg håpar forresten ...[endre wikiteksten]

... for din del at du ikkje skal halde gudsteneste i morgon tidleg. Eller kanskje du ikkje treng så mykje søvn... :) Olve 02:11, 29 april 2007 (CEST)

Joda, det var høgmesse klokka elleve. Om det kan kallas tidelg er vel ein anna sak, eg har uansett ei lita ei som sørge for at det vart vekkelse lenge før det vart preik ;-) Godt å komme heim frå preika og finna ein kald kopp te... Men no har eg satt på kaffien og skal ta i mot gjestar også utanfor cyberspace. Vi talast. Finnrind 12:20, 29 april 2007 (CEST)
Det er no varm te, da. Myntete av det maghrebiske slaget. :-) Olve 14:14, 29 april 2007 (CEST)
Han var kanskje var då du satte han fram, men etter ti timar hadde han kjølna rett mykje... Eg ser no:bruker:Gisle har vore flittig på nb:, eg skal gjere ein innsats eg òg og då er vi straks i mål med NT-spirer der. Og så kjem vel tida for å plante mokre små avleggarar av spirene her. Finnrind 16:39, 29 april 2007 (CEST)

Kyrkjer i Nesna[endre wikiteksten]

Eg har omsett ein del kyrkjebyggspirer frå bokmål til nynorsk. Eg ser du har både Nesna kirke og Handnesøya kapell på huskelista di. Då kjem du vel i hug nn-spirene òg. Når du ikkje har Husby kapell på same lista, tolkar eg det slik at kapellet ikkje lenger er i bruk. (Eller kanskje du ikkje har lyst til å skrive om det, det kan eg i så fall forstå.) Men om det står noko gale her, håper eg du vil rette det. - Knut 11:15, 1 mai 2007 (CEST)

Eg la nok inn både nesna og handnesøya tidleg, og då var det berre dei to kyrkjene som sto i frå Nesna på lista over kyrkjer i Nordland. Eg tenkte vel at det tydde at berre desse var "notable" eller noko slikt... Eg har lagt til litt om dagens bruk av Husby, om stenginga har eg med vilje vore litt uklar, det som står er likevel sant (om ikkje heile sanninga). Det verker vere usemje om kva den offisielle versjonen skal vere, det skjedde før mi tid på Nesna. Men det kjenner du kanskje til, jamfør parentesen din ovenfor? Eg skal sjå om eg ikkje kan få skrive litt om dei andre (både her og der) om ikkje alt for lenge. Det er faktisk òg ei fjerde kyrkje i bruk i Nesna, Hugløy/Hugla kyrkje/kapell. Berre å fastsette namnet på artikkelen vil vere POV, som deier seier på storwikien, men med tida kjem ein stubb om denne òg. Finnrind 13:29, 1 mai 2007 (CEST)
Eg trur ikkje vi har hatt nokon diskusjon om kva som er notabelt når det gjeld kyrkjer. Men vigsla kyrkjer og kapell som det er offentleg tilgang til (dvs som kan brukast av alle som soknar til kyrkja), må utvilsomt vere notable. Men eg skal ta initativ til å gjere noko med kategoriane slik at vi skiljer frikyrkjebygg frå statskyrkjebygg.
POV inngår ikkje i mitt ordforråd -bør eg endre babelmerket til no-nivå 3? - Knut 13:44, 1 mai 2007 (CEST)
Nei, dette med notabilitet nemnde eg berre for å forklåre kvifor eg ikkje hadde skrive Husby opp som ny brukar, eg trudde då at lista slik ho var lista dei kyrkjene som det skulle skrivast om. No veit eg at vi kan skrive om det meste, berre vi gjer det skikkeleg, og definivt om alle kyrkjebygg.
Med storwikien meinte eg den STORE wikien (en:), ikkje lillestorebror nb:, POV tyder Point Of View og er jo noko vi helst skal unngå. Har skrive litt meir på Nesna no, men veit ikkje kor mykje eg rekk i dag. Det er nok heller eg som skal endre nn-nivået mitt endå lengre ned ;-) Finnrind 13:56, 1 mai 2007 (CEST)
Om kategoriar, eg trur de skal vere som de er, så får vi heller legge til ein ekstra kategori om kyrkjesamfunn om det verkar tenleg. Hugløy kyrkje (som ikkje er omtala enno) er td eit bygg eigd av frikyrkje, leigd bort i hundre år utan vederlag til statskyrkja og nyttast i prinippet av begge kyrkjelyder... Finnrind 14:00, 1 mai 2007 (CEST)
Sidan kyrkjelova ikkje lenger har noko skilje mellom kapell og kyrkje, må det etter my point of view vere den lokale språkbruken som avgjer kva slags hus som står på Hugla. Namnet på øya er det statens namnekonsulentar som avgjer, så lenge kyrkja sorterer under dei. - Knut 14:10, 1 mai 2007 (CEST)
Det lokale språkbruken er ikkje alltid eins, og ein treng ikkje flytte seg langt bortover bygdevegen før mykje ser annleis ut, jfr. point of view. Om/når eg skriv ein stubb kjem eg nok til å bruke det namnet biskopen nytta i sitt skriv før vigslinga Hugløy kyrkje. Det viktigaste frå min synsvinkel er no i alle høve at vi har eit tjenleg og nyoppussa gudshus på øya, og så er det jo slikt at kjært barn har mange navn ;-) Finnrind 14:35, 1 mai 2007 (CEST)

Viktig eller uviktig[endre wikiteksten]

Ser at de var innom dette emnet rett ovanfor. Grunnregelen her er vel stort sett at alle kyrkjer, bedehus, moskéar, gurdvaraer, stupaer, ungdomshus, matrikkelgardar, folkemusikarar, landbruksreiskapar, bollywoodfilmar, ordførarar, sparebankar, forfattarar med meir enn ei eller to utgjevingar, biskopar, partileiarar, prestar/rabbinarar/imamar med høg profil, øyar, fjell, vatn, handverksteknikkar, handarbeidteknikkar, uthustypar, datalagringsformat, verifiserbare matretter, grammatiske omgrep og marsvinrasar skal med, så lenge det er noko interessant å skrive om dei som er verifiserbart og som passar seg i eit leksikon. Setrar, husmannsplassar og karakteristiske ekrer og frukthagar kan ein godt skrive om som bolk i artikkelen om matrikkelgarden; prestebustader kan ein skrive om i artikkelen om kyrkjesoknet eller om matrikkelgarden. Nykelen er stort sett at det skal vera rimeleg nøytralt framstilt, og dessutan sjølvsagt opplysande nok til at den tilfeldige lesaren ikkje blir sitjande og lure på kva i alle dagar dette er. :-) Olve 15:11, 1 mai 2007 (CEST)

Det var jo ein kortfatta og grei grunnregel. Eg går ut i frå at når slektningar til irske småkongar frå 800-talet ikkje er særskild tatt ned i grunnregelen er det fordi deira plass i eit oppslagsverk er så sjølvsagd at ein ikkje treng nemne det. :-) -- Finnrind 21:10, 1 mai 2007 (CEST)
:-) Elles er det no å merke seg at det førre store nynorskleksikonet het Norsk allkunnebok... Når det gjeld slektningar til irske småkongar på 800-talet så håpar eg no at vi kan få med ein del av dei òg — men kanskje helst i artiklane om småkongane sjølve anna enn i dei falla at desse slektningane sjølve hadde utmerkt seg på noko uvanleg vis som var heftig nok til å fortene eigen artikkel. Reknar med at du gjer ein innsats med dei, da. ;-) -- Olve 22:37, 1 mai 2007 (CEST)
Vi får vel freist å byrje med dei store kongane, så ta dei mindre, så dei ganske små (som ikkje er omtala i en:wiki) før slektningane deira. Eg reknar med å vere ferdig med dette arbeidet i 2039, slik at vi har ei grundig dekning av irsk historie til 1025 årsmarkeringa av Slaget ved Clontarf. (Seriøst, så vil nok mine nn: bidrag ikkje bli mykje meir enn en omsatt artikkel eller to i veka, og då vert det nok først og framst kyrkje- eller bibelstoff). Finnrind 23:11, 1 mai 2007 (CEST)
Med 52 veker i året vert ein eller to artiklar i veka nær 100 artiklar i året det. Det er då ikkje berre berre, --Anders 23:21, 1 mai 2007 (CEST)
Har kanskje love meir enn eg kan helde her... :-) Finnrind 00:42, 2 mai 2007 (CEST)
Neidå, det er berre ein artikkel køyrd gjennom stavekontrollen kvar tredje dag det, så når du omsettjingskvota di raskt og kan ta fri omtrent rundt julehøgtida. mvh --Anders 01:13, 2 mai 2007 (CEST)
Stavekontrollen?!? Det hadde eg ikkje tenkt på. Eg kan rett og slett kopiere koden til word, angje nynorsk som språk og voila... :-)
Om eg forstår det rett så er du no nynorskwikien sin heimkomne son, lokka attende av denne ugreia med no:kategori:jøder. Så kom det jo noko godt ut av den diskusjonen også ;-) MVH Finnrind 01:22, 2 mai 2007 (CEST)
Det går an å gjera det enda lettare: Om du brukar Firefox, så kan du installere stavekontroll direkte der — for nynorsk, bokmål, engelsk og kva du elles måtte føle for. Eg installerte stavekontroll for ei veke eller to sidan og er glad for det. Rettnok er ikkje stavekontrollen alltid heilt korrekt, men om du kjenner deg usikker på nynorsken, så skulle stavekontrollen vera til stor hjelp. :-) Olve 02:01, 2 mai 2007 (CEST)
Eg nyttar (diverre) ein gamal IE versjon, og sanna ellers nett no med fyrste korintarbrev at slik maskinomsetting har sine grensar. Ropar på språkvask, men søker trøyst i at dei artiklane eg har tenkt å omsette er så korte at eg skal nok klare målettinga likevel. Finnrind 02:05, 2 mai 2007 (CEST)
Dette går bra. :-) Du bidreg med mykje bra stoff her, og så kan dei av oss som har litt lengre fartstid som nynorskskribentar bidra på rettskrivingsfronten. Ein liten detalj som likevel kan vera grei å ta med seg: «har skrevet» blir helst omsett til «har skrive» — ord med «ev»-uttale nordafjells svarar oftast til «iv» på nynorsk, ord med «æv»-uttale svarar oftast til «ev». «Skrevet» blir dermed uttala «skrævet» nordom Dovre og tyder dermed området mellom beina på nynorsk... :-p Olve 02:15, 2 mai 2007 (CEST)
Stussa litt på det, men tenkte ikkje over at skrevet kunne ha den tydninga. Er nok ikkje så stiv i dette (rettskriving altså) :oP Finnrind 02:21, 2 mai 2007 (CEST)

Rett og rangt[endre wikiteksten]

Velkommen attende på nynorskfilialen!
Rett skal det vere det som står på wikipediaen, vi bør ikkje spreie vrang lære. Difor vil eg utfordre deg til å ta ein kikk på Luthersk ortodoksi. Eg har sjølv skrive mykje av det som står der, men er er ikkje heilt nøgd, synest ikkje har funne fram til kjernen. Men så lenge eg ikkje kan finne kjelder for det eg sjølv meiner er kjernen, kjem eg ikkje vidare. - Knut 21:00, 26 august 2007 (CEST)

Eg er nok berre innom som snarast, rettar nokre bildelenker og slikt. Har faktisk jobba mest på commons sidan sommarferien, mykje rydding å gjere der. Eg synest det såg greit ut, men eg har ikkje funne tid til å slå opp i gamle kyrkjehistoriebøker for verkeleg å sjekke. Finnrind 21:21, 2 september 2007 (CEST)

180px-2006 06 24-26TorJonssonBarndomshjem.jpg[endre wikiteksten]

Hei igjen, takk for at du ryddar. Kan du sjekke opp i 180px-2006 06 24-26TorJonssonBarndomshjem.jpg? Eg finn den ikkje på commons, er namnet rett? Ikkje ver redd for å bidra, det meste/alt kan i verste fall ordnast attende. Lurar du på noko så spør, er du usikker om noko kan gjerast betre så føreslå det. --Anders 20:42, 11 september 2007 (CEST)

Hm, eg hadde ikkje lagt inn "image:" før filnamnet i no commons malen, fiksa no. Fila ligg på Image:2006 06 24-26TorJonssonBarndomshjem.jpg, med Frode Inge sitt bumerke og gode greier ;-) Finn Rindahl 21:18, 11 september 2007 (CEST)

Gratulerer[endre wikiteksten]

med meire arbeide. --Ekko 08:46, 17 september 2007 (CEST)

Takkar(?) ;o) Finn Rindahl 09:11, 17 september 2007 (CEST)
Ja, v1. (Daddy's little helper) --Ekko 09:34, 17 september 2007 (CEST)
Nå ja, spørreteiknet var meir eit uttrykk for uvisse om eg verkelig skulle takke når eg vert ønska tilukke med ennno meir arbeide enn rettskriving - denne gongen... Finn Rindahl 09:41, 17 september 2007 (CEST)

Hei, på nn sorterer me interwikikodane etter dei skandinaviske språka no/nb (valfritt), sv og da førts, så resten av språkkodane. Sært, men det har sine fordelar. --Anders 12:35, 18 september 2007 (CEST)

Var eg eigentlig klar over... skal prøve å hukse på det framover (om det vert fleire stubbar) Finn Rindahl 12:37, 18 september 2007 (CEST)
Hmmm, om du leitar etter stubbar/spirer er det ein del kyrkjebygg som manglar her på nn. Held sjølv på med å flytte over ein del frå Hordaland innimellom, men det manglar nok ein del frå fleire kantar av landet. Fint om du kunne hjelpe/rote til om/når du har tid/lyst. --Anders 13:02, 18 september 2007 (CEST)
Nåjo, det skulle ikkje vere noko problem å finne stubbar ;o) Eg kjem nok til å helde fram å rote litt i napp og rykk, alt etter dagsform og inspirasjon. Ellers så er det jo veldig greit å gjere "RC-Patrol" (som det heitter på newnorsk) her, rimelig oversiktlig samanlikna med Commons og en:wiki ;)Finn Rindahl 13:29, 18 september 2007 (CEST)
Tja, me har no litt å driva på med her og til tider, sjølv om trafikken lettar noko etter skuletida. :) --Anders 15:40, 18 september 2007 (CEST)

Finn Rindahl sa i brukardiskusjon hos sondrekv: Det er ikkje nokon grunn til å laste opp bilete både lokalt her på nn: og samstundes på Commons, fila på Commons kan òg nyttast her og i andre wikimediaprosjekt. Når eg har ordna lenkene kjem eg òg til å slette den tidlege versjonen på Commons som berre hadde tal i namnet, det er heller ikkje nokon grunn til å ha fleire filar med same bilete. Finn Rindahl 20:28, 25 september 2007 (CEST)

Sjå forresten [1], Snønipa var dagens bilete på fransk wikipedia 15nde mai i år ;) Finn Rindahl 20:32, 25 september 2007 (CEST)


Eg seier: Flott at du seier i frå Finn! Fyrste gongen eg lasta opp biletet av Snønipa gjorde eg det lokalt. Nokre månader seinare lasta eg det opp på Commons. Berre fordi andre brukare kan gjere nytte av det. Hyggeleg at biletet er lagt merke til på fransk wikipedia. Når eg har tida skal eg laste opp fleire flotte bilete! sondrekv 13:58, 13. november 2007 (CEST)

Spamfilteret[endre wikiteksten]

Når du får sånne meldingar kan du anten ta vekk lenkja heilt, eller du kan ta vekk t.d. http:// -delen av lenkja slik at ho ikkje lenger er ei klikkbar lenkje, då slepp spamfilteret henne gjennom. Det siste er ofte best på diskusjonssider. --Jorunn 13:39, 7 april 2008 (CEST)

Godt godt, eg hadde berre ikkje lyst til å gjere endringar i teksten andre hadde skrive hos Frokor. Takk, Finn Rindahl 14:26, 7 april 2008 (CEST)

Alfa og Sampi[endre wikiteksten]

Dette er gresk for meg:Diskusjon:Alfa og omega. Kommentar? -Knut 12:02, 21 april 2008 (CEST)

Globalt flagg[endre wikiteksten]

Hei, du er kanskje den som kan fortelje meg kvar eg kan søkje om globalt botflagg og om føresetnadane? Anders 27. november 2008 kl. 15:52 (CET)[svar]

Det næraste ein kjem eit globalt flagg må vel vere FN-flagget?? Eg vil tru at det er her du kan søkje, men eg veit ikkje stort om føresetnader og slikt. Eg har aldri satt mine bein i ein bot, og veit ikkje meir om det enn eg har lese hos Asimov&co. Eg vil rå deg til å spørre Zorro eller ein annan erfaren bot-førar på nb: Finn Rindahl 27. november 2008 kl. 16:04 (CET)[svar]
Takk, men eg trur ikkje det vert aktuelt likevell. Det verkar lettast å søkje wp for wp som før. Sorry for bothering... Anders 27. november 2008 kl. 16:38 (CET)[svar]
Ikkje noko bother i det heile tatt, faktisk lit triveleg å sjå "Du har nye meldingar (sjå skilnad)." - ei stund sidan sist denne sida vart brukt ;o) Finn Rindahl 27. november 2008 kl. 16:50 (CET)[svar]
Det er så. Eg retta nokre vrange iw-lenkjer til ein artikkel i går. På ein av wp'ane eg var på, der nokon må ha oppdaga meg tidlegare, hadde dei fått meldingsteksta til å blinka. Det har eg aldri sett før. Anders 27. november 2008 kl. 17:02 (CET)[svar]

Bilete frå Nesna[endre wikiteksten]

Tar du ein kikk på bileta på Diskusjon:Riksveg 17#Kvar er desse bileta frå?- Eg trur du er heuimekjend i området. --Knut 20. oktober 2009 kl. 22:49 (CEST)[svar]

Takk for ekstra-melding på nbwiki, eg kikkar ikkje så ofte innom her om dagane. Finn Rindahl 21. oktober 2009 kl. 22:46 (CEST)[svar]