James River

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Broom icon.png Denne artikkelen kan ha godt av ein språkvask, som reinskar opp målføringa og/eller innfører same språkstilen overalt.
Broom icon.svg Denne artikkelen kan ha godt av ei opprydding for å nå ein høgare standard og/eller for å verta i tråd med standardoppsettet. Sjå korleis du redigerer ei side og stilmanualen for hjelp.


James River
elv
James River ND.jpg
Wikimedia Commons: James River (Dakotas)

James River, òg kalla Dakota River eller Jim River, er ein ca 1 140 km lang bielv til Missourielva.

Elva, som byrjar 16 km nordvest om Fessenden i Wells County, Nord-Dakota, vert av og til hevda å vera verdas lengste elv som det ikkje er mogleg å segla på.

Den flyt gjennom det austlige North Dakota og passerer Jamestown. Den flyt sidan ihop med Pipestem River og inn i Brown County, Sør-Dakota og passerer Aberdeen og Columbia, der den flyt ihop med Elm River. Sidan passerast Huron og Mitchell, der Firesteel Creek vert kopla til. Sør for Mitchell flyter den mot søraust og flyt inn i Missouri-elva, like aust for Yankton.

James River i nærleiken av Scotland, South Dakota

James River vart tidlegare kalla Rivière aux Jacques, eit namn den fekk av tidlege franske besøkande. Den har òg fleire ulike namn på indianspråk, det mest kjente er dakotaspråkets Itazipowakse Wakpa som vert karva (vert avbrote).

Kjelder[endre | endre wikiteksten]