Diskusjon:Israel Shamir

Sideinnhaldet er ikkje støtta på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Her kjem det konkrete påstandar om personar og hendingar, kan desse verifiserast? Eller er dette mest som eit debattinnlegg? --Ekko 18:32, 6 oktober 2006 (UTC)

Det kan vel stort sett verifiserast, mykje av det er ting som har stått i Klassekampen. Og RV førte ei eksklusjonssak mot Han Olav Brendberg mellom anna fordi han hadde samarbeida med Shamir. Mykje av debatten omkring Israel Shamir har gått føre seg offentleg, og er absolutt reell.
Kor relevant denne saka eigentleg er for wikipedia, og korleis ting skal formulerast og vinklast, kan ein gjerne diskutera. Og det å skriva om skuldingar om antisemittisme, utan å seia noko om kva fyren faktisk har sagt og meint, er jo ganske sært. Shamir er kjend som ein kritikar mot Israel og jødedommen, og det står det jo faktisk ingenting om i artikkelen, berre at han er kristen og at nokon har skulda han for antisemittisme.
--Tannkrem 19:02, 6 oktober 2006 (UTC)
Eg har saksa vekk ein del om Brendberg og hans greier. Dersom ein les kva som står om Shamir på dei andre wikipediane så er det i alle fall tydeleg at dette knapt er egna leksikonstoff. Her er det påstand mot påstand kva gjeld rett namn, fødselsår, politisk bakgrunn osb. --Ekko 19:14, 6 oktober 2006 (UTC)
Kvifor held brukar 129.240.144.184 fram med å leggja ut uinteressant informasjon som andre fleire gonger har redigert vekk? --Tannkrem 21:15, 6 oktober 2006 (UTC)
Etter å ha sove på saka har eg sletta opplysingar om omsettarar og om personar som ynskja han ut av avisspaltene. Dette er av marginal interesse i ein artikkel om personen Israel Shamir. Når det gjeld kven som var mest imot osb. tok eg ut dette av di det er vanskeleg å dokumentere og Wikipedia ikkje er staden for originale tankar. Dersom ein ynskjer å skrive ein artikkel her om kontroversen (kontroversane?) må det vera med utgangspunkt i skriftlege kjelder med eit godt omdøme. --Ekko 06:38, 7 oktober 2006 (UTC)