Diskusjon:Tjen Folket

Sideinnhaldet er ikkje støtta på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Vyrde anonyme brukar. For det fyrste: Du kan ikkje berre sletta det andre har lagt inn og byta det ut med propaganda for "Tjen Folket". Innhaldet i eit leksikon skal vera "Fair and Balanced". For det andre: Tekstene du freistar leggja inn er direkte avskrift frå heimesidene åt Tjen Folket. Har du fått løyve frå Tjen Folket til å leggja inn denne teksten? For det tredje: Tilfang på nn.wikipedia skal vera på nynorsk. Å klyppa og lima inn bokmålstilfang frå andre nettstader er stikk i strid med retningslinene åt nn.wikipedia.

Svar: 1. Det som stod der var direkte feil. Svartmaling fra fiender. Jeg, som offisiell talseperson for Tjen folket har lagt inn fra vår side for å rette på feilen fra dere. Det er helt hårreisende at folk bare kan legge inn slik dritt om andre personer/ politiske organisasjoner. Den linken om SOS Rasisme var dessuten skadelig for SOS Rasisme.

mvh. Henrik Ormåsen, talsperson for Tjen folket.

Dersom du meiner at artikkelen ikkje er nøytral, får du sjølv skriva han om slik at han får ei nøytral vinkling. Men du har ingen rett til å sletta opplysningar du ikkje likar og byta det ut med propaganda. At de vart ekskluderte frå AKP etter svindelavsløringane i SOS Rasisme er velkjent for dei fleste som soknar til "den revolusjonære venstresida". Det er naturleg nok negativt for Tjen Folket at slike fakta kjem fram, men det er like fullt objektive fakta. Skjellsord om "dritt" kjem du ingen veg med.

Gaahl

Finst det kjelder til noko som helst av dette? -- Ranveig 6. august 2005 kl. 14:20 (UTC)

Her er dokumentasjon:

http://www.itk.ntnu.no/ansatte/Andresen_Trond/kk-f/fra151097/0344.html

http://www.itk.ntnu.no/ansatte/Andresen_Trond/kk-f/fra151097/0137.html

http://www.itk.ntnu.no/ansatte/Andresen_Trond/kk-f/fra151097/0152.html

http://www.itk.ntnu.no/ansatte/Andresen_Trond/kk-f/fra151097/0163.html

http://www.itk.ntnu.no/ansatte/Andresen_Trond/kk-f/fra151097/0176.html

http://www.itk.ntnu.no/ansatte/Andresen_Trond/kk-f/fra151097/0180.html

http://www.itk.ntnu.no/ansatte/Andresen_Trond/kk-f/fra151097/0166.html

http://www.itk.ntnu.no/ansatte/Andresen_Trond/kk-f/fra151097/0167.html

Gaahl 6. august 2005 kl. 16:22 (UTC)


Spesifikt kvar står det at dei fleste aktivistane for Tjen Folket er ekskluderte frå AKP på grunn av underslaga i SOS Rasisme? Og kvar står det at dei ved namn nemde personane er medlemmer av Tjen Folket? --Jorunn 6. august 2005 kl. 14:45 (UTC)

At dei ved namn nemnde personane er medlemer av Tjen Folket er det ikkje mogleg å dokumentera, det er berre ålment kjent, på same måten som det med hytta på Røros. Tjen Folket er ein god, gammaldags "marxist-leninistisk" organisasjon der alle årsmøte vert haldne hemmeleg "ein stad i Noreg" og alle medlemer utanom talspersonen Ormåsen er hemmelege medlemer. Det skal noko til at interne dokument frå slike organisasjonar kjem på avvegar. So du vert diverre nøydd å leggja i hop to pluss to sjølv.

Gaahl 6. august 2005 kl. 17:27 (UTC)

Alt som står i Wikipedia skal kunne dokumenterast. Om noko ikkje kan dokumenterast kan det heller ikkje stå i ein Wikipediaartikkel, same kor sant du eller nokon annan måtte meine at det er. Om du vil publisere eiga forsking (eller det du får når du legg saman to og to som du seier) så er ikkje Wikipedia staden for det. Gjer vel og les: http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:No_original_research --Jorunn 6. august 2005 kl. 22:21 (UTC)
Og difor har eg no tilbakerulla artikkelen til versjon sist redigert av Kurtber 28. april 2005 kl. 17:57 (med tillegg av 4 wikifiseringar av Olve frå 20. mai 2005 kl. 22:50). Omdiskutert-malen rauk også ut i tilbakerullinga. --Jorunn 6. august 2005 kl. 22:44 (UTC)

Anonyme skribenter og direkte løgn[endre wikiteksten]

Jeg er en av dem som blir nevnt i denne artikkelen. Etter å lest igjennom artikkelen og denne diskusjonen så kan jeg ikke fatte at anonyme skribenter og leksikon kan kombineres på noe nivå. Denne artikkelen viser det tydelig. Denne praksisen med anonyme skribenter burde opphøre straks, hvis dette leksikonet skal være noe å være stolt av så burde vel også skribentene være stolt av sine bidrag?

Folk kan tydligvis skible løs og slippe unna under dekke av anonymitet.

Det skrives i artikkelen: "Dei fleste aktivistane i Tjen Folket er tidlegare AKP-arar som vart ekskluderte etter å ha vorte avslørte for innrapportering av falske studietiltak i SOS Rasisme."

Dette kan ikke på noe nivå dokumenteres, som minst en har påpekt i diskusjonen så er ikke lenkene fra KK-forum, noe form for dokumentasjon på dette. At det verserer ikke dokumenterte "historier" i enkelte venstremiljøer er ingen dokumentasjon på noe nivå.

Direkte patetisk blir det når Gaahl skriver følgende: "At dei ved namn nemnde personane er medlemer av Tjen Folket er det ikkje mogleg å dokumentera, det er berre ålment kjent, på same måten som det med hytta på Røros. Tjen Folket er ein god, gammaldags "marxist-leninistisk" organisasjon der alle årsmøte vert haldne hemmeleg "ein stad i Noreg" og alle medlemer utanom talspersonen Ormåsen er hemmelege medlemer. Det skal noko til at interne dokument frå slike organisasjonar kjem på avvegar. So du vert diverre nøydd å leggja i hop to pluss to sjølv." Så Gaahl krever at det i et såkalt leksikon skal publiseres opplysninger som mangler en hver form for doklumentasjon, men baseres på løse rykter og bakvaskelse?

Kjell Gunnar Larsen

Kva er det som er usant då, Kjell Gunnar? Torer eg spørja kven som var hovudkasserar i SOS Rasisme då svindelen vart avslørt? Og som det heiter i pressemeldinga frå SNV: "Vi mener det er spesielt graverende at samtlige flybilletter det gjelder nå, er vedlagt tiltak som ble ferdigmeldt av SOS Rasisme sentralt og at daglig leder (som også er styreleder) og økonomiansvarlig i SOS Rasisme er ansvarlig for ferdigmelding av de fleste av tiltakene."

Som sagt, det er berre å leggja i hop to pluss to.


Det er ikkje eit leksikon si oppgåve å legge i saman to pluss to slik det blir framstilt her. Det kan hende skuldingane her er rette, men wikipedia er ikkje rett instans for rettsforfølgjing. Eg føresler at denne artikkelen blir redigert snarast. --Bep 7. aug. 2005 kl. 00:15 (UTC)
Her står det svart på kvitt:
http://www.itk.ntnu.no/ansatte/Andresen_Trond/kk-f/fra151097/0268.html
"Det er tydeligvis for Ask heller ikke vesentlig at dokumentforfalskingen skjedde av en aktivist, uten at ledelsen (heller ikke hovedkasserer og leder) var klar over dette, og sammen med et par andre (deriblant meg) undertegnet de ferdige tiltakene. For ham er dette uvesentlig, så lenge en etter landsmøtet kan si: "Vi har gjort noe. Vi har kastet noen. De ansvarlige måtte gå."
Henrik Ormåsen vedgår personleg å ha vore med på å melda inn dei forfalska tiltaka. So det er heilt korrekt å hevda at han og andre vart ekskluderte etter å ha rapportert inn forfalska kurs. Om Ormåsen sjølv var klår over at kursa var falske, er det kan hende berre Ormåsen sjølv som veit. Men som sagt, det er ein 100% korrekt påstand at han vart ekskludert etter å ha rapportert inn falske kurs.
Gaahl

Kan du dokumentere at det var eksklusjonsårsaken? Kan nokon leggja ut eksklusjonsbrevet?

oklien

Det er løgn at jeg har vedgått på noen måte å være med på å melde inn forfalska tilltak. Det kan du ikke dokumentere. Syns denne personen med det treffende navnet "Gaahl" burde sperres fra mulighet til å legge inn ting her. Han har tydeligvis overhode null peiling på hva som ligger i ordet "dokumenterbart". Jeg er dessuten slett ikke ekskludert for dette som Gaahl skriver. Det stemmer at jeg har blitt ekskludert fra Akp, men det var for fraksjonisme (en misstenkt fraksjonsime jeg forøvrig ikke hadde gjort meg skyldig i, uten at det er et stort poeng). Det er igjen helt feil det "Gaahl" skriver.

Det bør være et lite tankekors at slike bitre personer som "Gaahl" har mulighet for å spre slike ville løgner på noe som skal framstå som et leksikon anonymt, mvh. Henrik Ormåsen

Og PS: TF ble oppretta i 1998, ikke 1997... --Henrik 11. august 2005 kl. 16:12 (UTC)


Det har ingen interesse for Wikipedia kva brukarar som seier dei er Henrik Ormåsen måtte seie at Henrik Ormåsen har gjort eller sagt. Det har akkurat like liten interesse som kva brukarar som Gaahl måtte få til svar når to og to har vorte lagt saman. Det einaste som er interessant er kva som finst dokumentert i publiserte kjelder. (Det betyr at sjølv originalen av eksklusjonsbrevet ikkje er brukeleg som 'bevis', for at det skal verte ei brukeleg kjelde må det vere gjengitt i ei eller anna publisert skrift, og den skrifta må vere av det etterettelege slaget.) Og eg har store problem med å godta at eit diskusjonsforum som KK-forum er godt nok som einaste dokumentasjon for nokon som helst opplysning. Og ja, det betyr at det er somme ting me ikkje kan skrive om. Viss ein klarer å halde noko hemmeleg, som organisasjonar med oppbygging som Tjen Folket/Ten Folket freistar, kan me heller ikkje skrive om det. Kanskje om nokre år, om einkvann forskar på organisasjonen og får tilgang til referat og liknande og får fleire folk til å snakke, og så publiserer forskinga si, men ikkje no, utan brukeleg dokumentasjon. Men eg held ikkje pusten i spaning. --Jorunn 11. august 2005 kl. 18:24 (UTC)

Flyttar sida[endre wikiteksten]

Flyttar sida til "Ten folket". Det er det offisielle nynorske namnet på Ten folket.