Kongsberg Maritime

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Gå til: navigering, søk
Kongsberg Maritime
Eigarskap: Heileigd dåtterselskap til Kongsberg Gruppen (sic)
Hovedkontor: Kongsberg, Noreg
Direktør: Torfinn Kildal
Industri: Maritim høgteknologi
Antal tilsette: 3023 (August 2008)
Kontor: I meir enn 20 land
Inntekt: 3 528 MNOK
Årsresultat: 327 MNOK
Nettstad: http://www.km.kongsberg.com

Kongsberg Maritime er eit teknologiføretak i Kongsberg Gruppen (sic). Føretaket leverer system for dynamisk posisjonering, overvaking, navigasjon og automasjonsutstyr til handelsflåten, utaskjers installasjonar, satellittnavigasjon og hydroakustikk. Dei viktigaste marknadane er i land med stor utaskjers verksemd og verksindustri.

Histori[endre | endre wikiteksten]

Historia til Kongsberg Maritime går attende til grunnleggaren av Autronica i 1957 og det fyrste alarmsystem som vart levert i 1959. Føretaket har utspring i samanslåinga av dei tidlegare føretaka Kongsberg Simrad (tidl. Simrad Albatross), Kongsberg Maritime Ship Systems og Simrad. Kongsberg Maritime har opp gjennom åra kjøpt opp mange velrenomerte maritime og utaskjersorienterte føretak og inkluderer i dag tidlegare føretak som:

Produkt[endre | endre wikiteksten]

Kongsberg Maritime leverer teknologi og utstyr til fartøysposisjonering, overvaking og automatisering til handelsflåtar og utaskjers installasjoner. Dei mest kjente produkta er dynamisk posisjoneringssystem for maritime fartøy, der føretaket er verdsleiande, men KM er òg kjent for andre produkt:

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]