Kongsberg Maritime

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Kongsberg Maritime
Kongsberg Maritime headquarters in Poland.jpg
SelskapsformAksjeselskap
Org.nr.979 750 730
Skipa6. februar 1998
EigarKongsberg Gruppen
LandNoreg Sjå dette på Wikidata
HovudkontorKongsberg i Noreg
Adm. direktørEgil Haugsdal
Tilsette4 151 (Q4 2016)[1]
Nettstadhttp://www.km.kongsberg.com

Kongsberg Maritime er eit teknologiføretak i Kongsberg Gruppen. Føretaket leverer system for dynamisk posisjonering, overvaking, navigasjon og automasjonsutstyr til handelsflåten, utaskjers installasjonar, satellittnavigasjon og hydroakustikk. Dei viktigaste marknadane er i land med stor utaskjers verksemd og verksindustri.

Historie[endre | endre wikiteksten]

Historia til Kongsberg Maritime går attende til grunnleggaren av Autronica i 1957 og det fyrste alarmsystem som vart levert i 1959. Føretaket har utspring i samanslåinga av dei tidlegare føretaka Kongsberg Simrad (tidl. Simrad Albatross), Kongsberg Maritime Ship Systems og Simrad. Kongsberg Maritime har opp gjennom åra kjøpt opp mange velrenomerte maritime og utaskjersorienterte føretak og inkluderer i dag tidlegare føretak som:

Produkt[endre | endre wikiteksten]

Kongsberg Maritime leverer teknologi og utstyr til fartøysposisjonering, overvaking og automatisering til handelsflåtar og utaskjers installasjoner. Dei mest kjente produkta er dynamisk posisjoneringssystem for maritime fartøy, der føretaket er verdsleiande, men KM er òg kjent for andre produkt:

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]