League of Legends

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Gå til: navigering, søk
Broom icon.png Denne artikkelen kan ha godt av ein språkvask, som reinskar opp målføringa og/eller innfører same språkstilen overalt.
Text document with red question mark.svg Denne artikkelen manglar kjelder eller referansar. Hjelp Wikipedia med å finna truverdige kjelder!

League of Legends er eit free-to-play multiplayer online battle-arenaspel. Spelet er utvikla og publisert av Riot Games for både Microsoft Windows og Mac. Spelet blei først annonsert den 7. oktober 2008, og blei utgitt 27. oktober 2009. Spelet var i lukka «beta» frå 10. april 2009 til 22. oktober 2009, og blei omgjord til open «beta» fram til sleppdato. Spelet har henta mykje av inspirasjonen sin frå «Defense of the> Ancients» (DOTA).

Arena[endre | endre wikiteksten]

Hovud Arenaen som dei fleste kampane blir kjempa i heiter «Summoners Rift». Denne arenaen består av tre «lanes» som er forskjellige vegar frå den eine sia til den andre. I ein «lane» er det seks «turrets» og to «inhibitors». Denne bana har også «Neutral Mob Camps», dette er monster som spelarne kan drepe for å få gull og spesielle fordelar. Begge sidene har fem identiske «Mob Camps» og imellom dei to sidene er det to felles som kvaer side må kjempe om.

Roller[endre | endre wikiteksten]

Dei forskjellige karakterane som blir kontrollert av spelarane utføyre ulike roller. I «Top lane» går det ein champion aleine, og har ansvar for å halde motstandaren under kontroll. I «Mid lane» er det mye den samen, men denne spelaren har også ansvar for å hjelpe dei andre spelarane. I den siste lanen «Bot lane» går spelarane som oftast to og to. Den eine rolla blir kald for ADC (Attack Damage Carry). Denne spelaren har ansvar for å få mest mogeleg gull, han skal sørgje for at laget for mest mogelege angrepstyrkje når lagane går imot kvarandre. Den andre rolla som blir spelt botlane er Support. Den som spelar Support han ansvar for å hjelpe han som spelar ADC og verne han frå dei andre spelarane. Det er også ein spelar som ikkje opphelt seg i nokon av dei tre lanene. Denne spelaren blir kald ein «Jungler». Denne spelaren sin oppgåve er å skaffe seg gull ved å drepe dei nøytrale monstera imellom lanene. Denne spelaren har også hovudansvaret for å hjelpe dei andre lanene.

Mål[endre | endre wikiteksten]

Målet i League of Legends er å skaffe seg «gull» for å bli sterkare enn mostanderen for å så trenge igjennom forsvaret deira. For å vinne kampen må ein øydeleggje fienden sin «Nexus».

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]