Silvassa

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Silvassa
marathi सिल्वासा, gujarati સેલ્વાસ
Damanganga-elva i Silvassa.
Land  India
Region Dadra og Nagar Haveli
Distrikt Dadra og Nagar Haveli distrikt
Folketal 21 890
Kart
Silvassa
20°16′0″ N 73°1′0″ E
Wikimedia Commons: Silvassa

Silvassa (marathiskrift सिल्वासा, gujaratiskrift સેલ્વાસ) er ein storby og hovudstad i det indiske forbundsterritoriet Dadra og Nagar Haveli. Byen ligg rundt 32 meter over havet.

Silvassa har mange fabrikkar og industriar som gjev omfattande inntekter frå staten, noko som igjen gjev låg skatt i byen.

Folkesetnad[endre | endre wikiteksten]

Ved den indiske folketeljinga i 2001 hadde Silvassa ein folkesetnad på 21 890, der 57 % var menn og 43 % var kvinner. [1] I Silvassa ligg lesekunnenivået på ca. 75 %, noko som er mykje høgare enn gjennomsnittet i India (59,5 %). Av dei som kan lesa er det 80 % menn og 68 % kvinner. Av folkesetnaden var det 15 % som var under seks år i 2001.

Språka marathi og gujarati dominerer i byen, men Silvassa vert òg rekna som heimebyen til warli-kulturen.[2] Dette er ei folkegruppe som snakkar warli, eit slags mellomstadium mellom marathi og gujarati.

I Silvassa finst ei stort mengd katolikkar, sidan byen var ein av dei portugisiske kolonibyane i India saman med Goa, Daman og Diu. Ein særprega indisk-portugisisk kultur har difor utvikla seg her.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]