Wheel of Fortune

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Wheel of Fortune er eit amerikansk gameshow som har gått på TV sidan 1975. Programmet går ut på at man ved hjelp av bokstaver man har foran seg, skal løse ord-puslespill, for å vinne kontanter og premier. Hva man vinner avgjøres av et hjul man snurrer på. Programmet vart starta av Merv Griffin.

Wheel of Fortune hadde premie på NBC 6. januar 1975. Det ble da sendt på dagtid. Det vart sent helt frem til 30. juni 1989. Den 17. juli 1989 var serien tilbake på skjermen igjen, med denne gangen ble serien sendt på TV-kanalen CBS på dagtid. Etter dette ble serien flyttet tilbake til NBC den 14. januar 1991. Det ble slutt på sendingene igjen kort tid etter, 20. september 1991. Etter dette startet de også å sende programmet på kveldene, ettersom det var så mange som fulgte med på det.

Wheel of Fortune er det amerikanske gameshowet som har blitt sendt lengst på TV. Det ble i 2013 ranket til nummer 2 i en liste av de 60 beste gameshowene noen gang.[trenger referanse] Det er blitt sendt over 6000 episoder av gameshowet siden det startet opp i 1975.

I Noreg hadde Knut Bjørsen eit liknande program kalla Lykkehjulet

Kjelder[endre | endre wikiteksten]