Wormald randis

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Jump to navigation Jump to search
Koordinatar: 67°29′S 68°5′W
Wormald randis
randis
none Wormald randis dekkjer store delar av Wright Peninsula aust på Adelaide Island i Antarktis, og endar i høge isklipper i Laubeuffjorden. Nunataken i midten av biletet har ei høgd på 398 m. Fjella til høgre er ein del av Stokes Peaks og marker nordenden av randisen. Lengst til venstre kan ein sjå smeltevatn på isen. Retninga er mot nord-nordvest.
Wormald randis dekkjer store delar av Wright Peninsula aust på Adelaide Island i Antarktis, og endar i høge isklipper i Laubeuffjorden. Nunataken i midten av biletet har ei høgd på 398 m. Fjella til høgre er ein del av Stokes Peaks og marker nordenden av randisen. Lengst til venstre kan ein sjå smeltevatn på isen. Retninga er mot nord-nordvest.
Land Flag of Antarctica.svg Antarktis
Stad Graham Land
 - koordinatar 67°29′S 68°5′W
Administrert under Antarktistraktaten
Wormald randis is located in Antarktis
Wormald randis (Antarktis)

Wormald randis er ein randis som dekkjer den austlege delen av Wright Peninsula ved Adelaide Island i Antarktis, mellom Rothera Point og Sighing Peak. Han vart kartlagt av Falkland Islands Dependencies Survey (FIDS) i 1961–62, og av British Antarctic Survey (BAS) frå 1976. Han vart namngjeven av UK Antarctic Place-Names Committee (UK-APC) i 1977 etter Steven Wormald, ein vêrobservatør i BAS ved Adelaidestasjonen i 1969–70, assistent ved Stonington Island i 1970–71; sjef for same stasjonen i 1973 og feltleiar ved Rothera i 1974-77.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

 Denne artikkelen inneheld stoff som er offentleg eige frå United States Geological Survey-artikkelen «Wormald Ice Piedmont» (innhald frå Geographic Names Information System).