Dewey Martin

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Dewey Martin
Dewey Martin cropped.jpg
Fødd30. september 1940
FødestadNorth Dundas
Død31. januar 2009 (68 år)
DødsstadVan Nuys
FødenamnWalter Milton Dewayne Midkiff
OpphavCanada, USA
Sjangerrock
Instrumenttrommer
PlateselskapAtlantic Records
Verka somtrommeslagar, songar

Dewey Martin (30. september 194031. januar 2009)[1] var ein kanadisk trommeslagar som er mest kjend som medlem av Buffalo Springfield.

Dewey Martin var fødd i Chesterville i Ontario i Canada i 1940. Han voks opp der og i Smiths Falls og Ottawa-områda i nærleiken.[2]

Han byrja å spele trommer då han var 13. I eit av dei første banda sine, the Jive Rockets, spelte han saman med den framtidige gitaristen i Staccatos i Vern Craig. Martin flytta etterkvart til Nashville der han spelte saman med blant andre Faron Young, Roy Orbison, The Everly Brothers og Patsy Cline. Undervegs tok han etternamnet Martin; og i barndomen vart ofte namnet Dwayne til «Dewey» og han gjorde det til fornamn. I 1964 var Martin i Seattle, der han spelte trommer på ein singel med Sir Raleigh and the Coupons. Singelen var ein coverversjon av «White Cliffs of Dover» i same stil som den britiske bølgja. Singelen hadde suksess i Los Angeles, så Martin flytta dit og spelte i ulike grupper og såg etter høve til å spele countryrock.

Våren 1966 vart han invitert til å vere med i ei gruppe som seinare vart til Buffalo Springfield. Martin vart i denne gruppa til dei skilde lag i mai 1968. Etter nokre forsøk med New Buffalo Springfield (seinare forkorta til New Buffalo) med stadig skiftande besetning, gjekk han over til å kalle gruppa Blue Mountain Eagle. Seinare gav han ut eit album med Dewey Martin and Medicine Ball i april 1970. Bruce Palmer deltok under innspelinga av Dewey Martin & Medicine Ball. Til trass for god mottaking, mista dei platekontrakten og Martin forlét musikkbransjen for å bli bilmekanikar mot slutten av 1970-åra. På midten av 1980-åra var han med i Pink Slip (saman med tidlegare Byrds bassist John York, seinare the Roberts-Meisner Band og til slutt i Bruce Palmer sitt Buffalo Springfield Revisited, før han til slutt trekte seg tilbake. I 1991 danna han Buffalo Springfield Again saman med gitarist Billy Darnell, men gruppa gjekk i oppløysing. I 1997 vart Dewey Martin saman med Buffalo Springfield teke inn i Rock and Roll Hall of Fame.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

  1. Greene, Andy (5. februar 2009). «Buffalo Springfield Drummer Dewey Martin Passes Away at 68». Rolling Stone Music. Henta 22. oktober 2013. 
  2. «Dewey Martin, Canadian drummer for Buffalo Springfield, dies». CBC News. 2009. Henta 22. oktober 2013. 

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]