Høgskolen i Gjøvik

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Høgskolen i Gjøvik
Høgskolen i Gjøvik med hovedbygningen.jpg
Grunnlagt1994
TypeStatleg høgskole
RektorJørn Wroldsen
StadGjøvik
Studentar2600
Tilsette280
Nettstadwww.hig.no

Høgskolen i Gjøvik (HiG) var ein norsk høgskule etablert [1. august 1994 og nedlagd i 2015. Frå 1. januar 2016 er HiG, Høgskolen i Ålesund, Høgskolen i Sør-Trøndelag og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) organisert som ett universitet under navnet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.[1] NTNU i Gjøvik er en direkte videreføring av HiG.

Høgskulen hadde i 2015 omkring 2600 studentar og 280 tilsette. Høgskolen var eit resultat av at to statlege høgskolar på Gjøvik vart slått saman som ein del av Høgskolereformen i 1994. Dei to samanslåtte skolane var Gjøvik ingeniørhøgskole og Sykepleierhøgskolen i Oppland. Skolen låg på Kallerud, ca. ein kilometer sørvest for Gjøvik sentrum. Dette er no ein campus ved NTNU i Gjøvik.

Høgskolen hadde fag- og profesjonsstudium innan helse, IT, teknologi, media, økonomi og leiing. Desse kunne takast i varierande lengder frå halvårseiningar til bachelorgradar, mastergradar og enkelte doktorgradstudiar, i tillegg til ei rekke kurs-, etter- og vidareutdanningar.

Høgskolen tilbaud internasjonalisering av studiar. Det var mogleg å ta delar av den ordinære utdanninga i utlandet, eller ein kunne halde fram med utdanninga i utlandet etter enda studiar på HiG.

Høgskolen sine tre avdelingar var:

  • Avdeling for helse, omsorg og sjukepleie
  • Avdeling for informatikk og medieteknikk
  • Avdeling for teknologi, økonomi og leiing (tidl. Avdeling for ingeniørfag)

Sommaren 2015 vedtok Kunnskapsdepartementet at HiG skulle slå seg saman med Noregs teknisk-naturvitskaplege universitet, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Sør-Trøndelag til eitt universitet, med namnet Noregs teknisk-naturvitskaplege universitet (NTNU).[2] Fusjonen kom i kraft frå 1. januar 2016.

Sjå òg[endre | endre wikiteksten]

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

  1. Regjeringens omtale av fusjonen, Kgl. res. 19. juni 2015
  2. NTNU vil fusjonere med HiST og to andre høgskoler

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]