Norsk senter for folkemusikk og folkedans

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk

Norsk senter folkemusikk og folkedans (Rff-sentret) er utøvande organ for stiftinga Rådet for folkemusikk og folkedans. Sentret skal arbeida for å verkeleggjera målet til stiftinga gjennom oppfølging av vedtak i Råd og Styre og gjennom sjølvstendig arbeid. Sentret sitt sjølvstendige arbeid omfattar m.a. innsamling, arkivdrift, forsking, formidling og tenesteyting.

Personale[endre | endre wikiteksten]

Sentret har vitskapleg personale med forskings- og undervisningsplikt og kompetanse for både folkemusikk og folkedans. Det har også fagpersonale til å ta seg av økonomi og kontortenester og musikk- og dansefagleg personale, men enno ikkje teknisk fagpersonale til arkivdrift og tenesteyting.

Oppgåver[endre | endre wikiteksten]

Rff-sentret syter for sekretærtenester til Rådet, Representantskapsmøtet, Styret og underutvala. Leiarane på musikk- og dansesektoren ved Rff-sentret deltek på rådsmøta utan røysterett. Rådet kan be Rff-sentret om å utgreia og/eller følgja opp bestemte saker. Rff-sentret fører rekneskap for all verksemd som stiftinga driv. Rekneskapet blir revidert av revisoren Representantskapsmøtet vel.

Vedtekter[endre | endre wikiteksten]

Stiftinga sine vedtekter har to delmål som primært gjeld Rff-sentret sitt arbeid:

  • Vitskapleg arbeid

Rff ved Rff-sentret skal dokumentera og granska norsk folkemusikk og folkedans og formidla kunnskapen frå arbeidet.

  • Kvalitet og breidde i folkemusikk og folkedans

Rff ved Rff-sentret skal arbeida for auka kunnskap om og forståing for norsk folkemusikk og folkedans, for betra utøving og oppleving og for auka deltaking og interesse.

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]