Diskusjon:Hans Fredrik Dahl

Sideinnhaldet er ikkje støtta på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Ein artikkel som berre er kritikk, og lite anna, er meiningslaus og sjikanøs. --Ekko 19:53, 11 november 2007 (CET)

No lot eg ungar vera ungar, og tok meg tid til å fylle inn frå bokmål. Men kan nokon fylle inn meire om kva han står for og har gjort? --Ekko 20:43, 11 november 2007 (CET)

Du har heilt rett, Ekko. No er det eg som var syndaren her, og eg vil legge til at meininga var å fylle ut meir. Beklagar om eg har drete meg ut. Eg er ganske fersk her inne, så om folk kan sjå om dette kan gjerast ytterlegare nøytralt ville det vore kjærkoment. --Krekling 21:00, 11 november 2007 (CET)

Du har ikkje drite deg ut. Men du byrja kanskje artikkelen i feil ende, då du skreiv om kritikken av Dahl før du skreiv kva han fekk kritikk for. Men at Dahl, likt Finn-Erik Vinje, ser ut til å ha ein agenda der dei koplar nynorsken til retningar målfolk ikkje kjenner seg att i, må ha irritert mange [1]. Gler meg til å lese meir frå deg! - Knut 21:24, 11 november 2007 (CET)
Eg var sikker litt kjapp med hagla her. Ein teknikk eg sjølv nyttar, er å skrive eit grovriss av artikkelen ferdig før eg legg stoffet inn. Dersom du går til di eiga side, i mitt tilfelle «Ekko», kan du legge inn ein peikar til di eiga sandkasse, i mitt høve [[Brukar:Ekko/Sandkasse]]. Peikaren er raud, men klikkar du på ho blir ho oppretta. Særleg fordi eg må skrive innimellom alt mogeleg anna, og ting plutseleg blir liggande ein time eller månad lengre enn eg hadde tenkt, fungerar dette for meg. Elles fortener du skryt for kjeldebruken, ta ein titt på korleis eg formaterte dei. --Ekko 22:04, 11 november 2007 (CET)

Klassekampen: - Misforstått biografikritikk(HFD):

- Grytten misforstår sin egen samtid. De siste 100 årene har vi fått et stadig sterkere behov for detaljkunnskap om offentlige personers privatliv. Dette henger sammen med individualismens plass i Vestens tenkemåte, og er en utvikling som vanskelig kan reverseres, uttaler Dahl til Klassekampen.

- Jeg har for så vidt forståelse for at noen kan ønske seg tilbake til viktoriansk tid. Det Grytten kaller et «kikkerelement» er imidlertid ikke et særnorsk fenomen, men et ledd i en bred internasjonal bevegelse. Opplysninger om privatliv er uunngåelig i den biografiske litteraturen, og sjangeren er i dag mer populær enn noensinne.

Kanskje noko av dette kan brukast seinare ein gong. --Krekling 2. juni 2008 kl. 03:22 (CEST)[svar]

Høh. Eg var visst ikkje innlogga då eg skreiv inn i dag. Jaja, eg får signere her. --Krekling 6. desember 2008 kl. 03:42 (CET)[svar]

Enig med Ekko, denne artikkelen er jo ren sjikane og totalt useriøs. En skam for nynorsk Wikipedia. 90 % av artikkelen handler om at noen få enkeltpersoner med sterke meninger ikke liker Dahl.

Denne artikkelen er håpløs og burde vært slettet. Hans Fredrik Dahl er faktisk en dyktig og anerkjent historiker, men selvsagt en permanent torn i øyet på de mange "museumsvokterne" i akademia og ellers. Artikkelen er i praksis et personangrep, som BARE gjengir stort sett usaklig kritikk fra personer som ikke rekker Dahl til anklene.Walter Becker 13. juni 2010 kl. 13:10 (CEST)[svar]