Jack Sonni

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Jack Sonni
Dire Straits Jack Sonni.jpg
I lag med Dire Straits i Noreg i 1985
Fødd9. desember 1954 (67 år)
FødestadIndiana i Pennsylvania, USA
FødenamnJohn Thomas Sonni
AliasJack
OpphavUSA
SjangerRock
InstrumentElektrisk gitar, vokal
Tilknytte artistarDire Straits
Verka somMusikar, marketing communications

Jack Sonni (fødd 9. desember 1954) er ein forfattar, musikar og tidlegare salssjef som er mest kjend som «den andre gitaristen» i Dire Straits i Brothers in Arms-tida til bandet.

Sonni møtte studiogitaristen Elliott Randall i New York som overtydde han til å flytte til byen og starte karrieren sin der. Sonni budde i New York frå 1976 til 1985 og starta sitt eige band. Seint i 1970-åra spelte bandet til Sonni, The Leisure Class[1] fast kvar mandag kveld på Kenny's CastawaysBleecker Street i Greenwich Village, ein stad for lovande, unge artistar. I 1978 byrja han å arbeide ved den nyopna Rudy's Music Stop, eigd av Rudy Pensa, der han møtte medlemmar i Dire Straits, først David og så Mark Knopfler.

Han vitja Knopfler-brørne i London, og etter David (og sidan Hal Lindes) slutta ibandet, vart Sonni spurt om han ønskte å bli med i bandet i 1984 for innspelinga av Brothers in Arms og den påfølgjande turneen.[2] Sonni spelte gitar og synthesizer på «The Man's Too Strong».

Sonni samarbeidde med andre musikarar etter Dire Straits, men enda musikkarrieren sin då tvillingdøtrene Caitlin & Nadine vart fødde i 1988. Han starta då som marknadssjef for produsentar av digital teknologi for musikk.[3]

Diskografi[endre | endre wikiteksten]

Kjelder[endre | endre wikiteksten]