Brukardiskusjon:Hogne

Page contents not supported in other languages.
From Wikipedia

Velkommen[edit source]

Ver helsa! Velkommen til Wikipedia, takk for to fine artiklar, og eg håper du vil vera med oss vidare. -- Ranveig 25. mai 2005 kl. 2322 (UTC)

Velkommen ombord frå meg òg! Her er det berre å pøse på med sakkunnskap og vera med på oppbyggjinga av verdas første generelle internettbaserte leksikon på nynorsk! Gler meg til å sjå kva du kjem til å skrive om. :-) Eit lite (men viktig) tips: Når du skriv innlegg på diskusjonssider er det lurt å signere og datere innlegga dine. Dette kan du gjera heilt automatisk om du berre skriv inn fire krøllstrekar — slik: ~~~~. Det blir sjåande omlag slik ut når sida blir lagra: Olve 26. mai 2005 kl. 0315 (UTC)

Velkommen! Bjarte 26. mai 2005 kl. 0349 (UTC)

Takkar[edit source]

Takk for det, eg vil gjerne vere med. Eg vonar de er fleire som ser over artiklane slik at dei vert betre. Eg la merke til at artikkelen eg skreiv om saltvatn ei tid tilbake no hadde fått fleire lenker. Det er bra!

Steinsdalsfossen/Øvsthusfossen[edit source]

Hei og velkomen! Du ser kanskje at eg endra såvidt på artikkelen din om denne fossen. Det er vanlegvis ikkje naudsynt med ein ekstra artikkel dersom ein stad har to (eller fleire namn). I staden har ein artikkelen på eitt av dei, og omdirigerar frå resten. Deretter er det berre å nemne dei formene ein vil i sjølve artikkelen. Dette gjer det òg lettare å halde informasjonen ved like. Sånn som det var, kunne ein ha risikert at nokon gjekk inn på artikkelen om Øvsthusfossen og skreiv inn tilsvarande informasjon som den som står i Steinsdalsfossen. Håpar dette var greit for deg. -- Larsivi 27. mai 2005 kl. 0707 (UTC)

Ja, dette var ei fin løysing. Eg kunna vald å setje meg inn i alle reglar før eg skreiv, men då hadde eg nok aldri byrja skrive. Eg håpar det er greit at eg praktiserer lærdom via handling. Hogne 27. mai 2005 kl. 1158 (UTC)

År og dag...[edit source]

Hei Hogne, fint å sjå kor mykje fint arbeid du gjer! Når det gjeld artiklar om tidsrekning, så er det greitt å hugse på at vi skal skrive mest muleg vidsynt. Den gregorianske kalenderen er i bruk i dei fleste samanhengar i den vestlege verda i dag. Men når vi skriv om tidsrekning er det viktig å hugse på at den gregorianske kalenderen ikkje «er tida», men eitt av fleire tidsrekningssystem som er i bruk om kvarandre. Om du ser på endringane eg gjorde i artikkelen år, så ser du nok omlag kva eg meiner. Tilsvarande er det i artikkelen måneår viktig å få med seg at måneåre ikkje «er kyrkjekalenderen», men at kyrkjekalenderen er eitt av fleire eksempel på måneår. Her bør òg det jødiske året og det muslimske året nemnast. Vi skal i det heile teke skrive nøytralt og vidtfemnande. Tak gjerne ein titt på artiklane på Engelsk Wikipedia som ein peikepinn. Alt i alt tykkjer eg no elles at du gjer ein svært god innsats. Tenkte berre eg skulle nemne dette... :) Olve 28. mai 2005 kl. 2355 (UTC)

Bilete og opphavsrettar[edit source]

Hei Hogne, fint at du tek deg tid til å finne fine bilete og å be opphavsretthavarane om løyve til bruk. No er det eitt problem: For at bileta skal vera lov å bruke her, lyt du innhente løyve ikkje berre til å bruke bileta éin gong i ein spesifikk artikkel. Løyvet lyt vera for frigjeving av biletet under GNU-FDL eller liknande. Det vil seie at biletet er frigjeve til uavgrensa bruk av alle wikipediaene og at alle som vil kan kopiere biletet for eigen privat eller kommersiell bruk, så lenge dei oppgjev kjelda på rett vis. Dette er viktig fordi heile Wikipedia skal vera utgjeve under fri dokumentasjonslisens. Forslag til form for førespurnad:

Kjære [_namn_],
Eg vil med dette be om løyve til å bruke biletet [_biletreferanse_]
på Nynorsk Wikipedia ( http://nn.wikipedia.org ).
Alle bileta der lyt vera frigjevne under fri dokumentasjonslisens —
det vil seie at bileta kan brukast fritt på alle wikipediaprosjekt
og at alle kan kopiere biletet vederlagsfritt til eigen bruk,
inkludert i kommersiell samanheng, så lenge dei oppgjev kjelda på rett vis.
Vi kan berre bruke dette biletet på føresetnad av at det blir frigjeve
for slik bruk.

Fordelen for deg som opphavsretthavar er:
* Du vil bli kreditert som fotograf.
* Biletet vil verke som PR for det saka gjeld.

Ser fram til å høyre frå deg!

Beste helsing frå oss på Nynorsk Wikipedia (det frie oppslagsverket), ved

[_sign_]

Dette standardbrevet er berre eit utkast eg laga akkurat no. Det er fritt fram for deg og andre til å justere tekst og innhald, og så kan vi kanskje leggje ut standardbrevet ein stad etterpå. Ved bruk kan ein sjølvsagt leggje til ting — særleg om ein skriv til folk ein kjenner. Men alt som står her børe vera med på tydeleg vis, slik at det ikkje er nokon tvil om kva personen seier ja til... :) Olve 1. jun 2005 kl. 2011 (UTC)

Eit standardbrev er bra, og dette er ein god start. Men eg vil gjerne vente med å sende ut det, til nokre fleire har sett på dette og kome med sine kommentarar. GNU-FDL er ei lenkje som ikkje er bygd enno. Nokon med kompetanse må gjera det. Eg håpar bileta kan ligge ute inntil me har eit godkjent standardbrevet. Det er to krav til det 1) Det skal vere enkelt slik at fotografen ikkje blir skremt bort fordi han ikkje forstår kva han skriv under på 2) Det må vere vasstett i forhold til lova. Er det nokon jurist hjå brukarane her so hadde det vore ei trygge. PS! Er dette ein debatt som kunne funne stad ein anna stad enn under diskusjon av Hogne?

Eg vonar det er greit at eg praktiserer lærdom via handling. Hogne 1. jun 2005 kl. 2044 (UTC)

Ja, eg kopierer det til Wikipedia-diskusjon:Opphavsrett og legg inn kommentaren min der. Læring via handling er kjempebra, då lærer du og heile Wikipedia-gjengen det me treng for å gjera oppslagsverket endå betre, som no ved denne diskusjonen. -- Ranveig 1. jun 2005 kl. 2100 (UTC)

Ein ting til, dei fleste bilete kan/bør lastast opp på commons.wikimedia.org i staden. Dei vil vere tilgjengeleg her som om dei skulle ha vore lasta opp her likevel. Dei to bileta du har lasta opp no, passar godt på Commons etter mi meining. -- Larsivi 1. jun 2005 kl. 2107 (UTC)

Hugs synkroniserng![edit source]

Når du lagar Fakta om-malar kan det vere lurt å bruke dei tala på Verdas land etter… i staden for tala der du omset frå, elles kan det bli litt rotete med to ulike rangeringar og to ulike tal.
EIRIK\diskusjon 30. jun 2005 kl. 2103 (UTC)

Takk for sist![edit source]

Det var hyggjeleg å endeleg kunne møte ein wikipedant i det verkelege liv, sjølv om det "kun" var i anledning bryllaupet til felles kjente. Beklagelegvis fekk ikkje eg og mine anledning til å møte til ope hus i dag.

Når det gjeld det vi diskuterte i går kveld (opphavsrett for uinnvidde :) ), så vil eg gjerne formulere meg litt meir presist i forhold til dine argument rundt det å lage eit best mogleg (gjerne verdas beste) leksikon og biletbruk:

Eg trur målet for The Wikimedia Foundation er å lage eit best mogleg, fritt leksikon, fordi det er det som er i vår kraft å lage. Og når noko er fritt, så er det jo like mykje for at det skal kunne distribuerast fritt, som fritt lesast. Dersom ein då må sjekke om kvart einaste bilete er fritt (og allereie idag finnast det jo mange bilete på wikipedia!), kan ikkje leksikonet distribuerast fritt, og ein har difor øydelagd moglegheita for mange som ikkje får tilgang til Wikipedia utan at komersielle interesser ordnar opp, det vere seg mangel på internettilgang i regionen eller anna.
Eg håpar du ein gong vert overbevist :)

-- Larsivi 3. juli 2005 21:04 (UTC)


Takk igjen[edit source]

Ja, det var hyggeleg. Me sjølve måtte fly av garde same ettermiddag, so me fekk ikkje tid me heller sundagen. Me snakka med brura i etterkant og det hadde vore hyggeleg det òg.

Når det gjeld politikken, so må eg berre slå fast at me er usamde. Eg vil fortsette å arbeide for eit best mogeleg gratis nynorsk nettleksikon. Dine innvendingar er viktige, men kan la seg løysa med ein eigen katalog for bilete som kun kan nyttast innom Wikipedia.

Hogne 4. juli 2005 06:36 (UTC)


Copyrigth igjen[edit source]

No er det ikkje slik at kva du eller eg eller nokon annan enkeltperson her på Nynorsk Wikipedia meiner... Heile wikipediakonseptet som det er sett opp av hovudgrunnleggjaren av Wikipedia, Jimmy «Jimbo» Wales, er basert på at verket i sin heilskap skal vera GFDL-kompatibelt. Om du ser nedst på kvar einaste side av Nynorsk WP (og Svensk WP, Dansk WP, Tysk WP, Fransk WP osv., så finst det ei uttrykkjeleg melding der om at alt innhaldet er å rekne som utgjeve under GFDL. Da held det ikkje å laga unntak for bileta. Uansett kva du eller eg eller andre enkeltpersonar måtte synast. På Engelsk WP har dei vore litt slappe i praktiseringa av dette, og no strevar dei med å ordne opp i rotet. Kva du ønskjer å gjera på din eigen nettstad er sjølvsagt 100 % opp til deg. Men her skal vi altså følgje reglane som dei er sett opp av grunnleggjaren av WP og slik det står uttrykkjeleg på kvar einaste side her at det skal vera. Olve 4. juli 2005 20:08 (UTC)

Eg skjønar det, Olve. Og eg lastar heller ikkje opp bilete som ikkje følgjer dagens reglar. No har det seg slik at Noreg i dag er ikkje slik som Eidsvollsmennene ein gong bestemte at det skulle vere. I dag har jødar tilgang til landet og kvinnene har røysterett. Eg opplev Wiki-prosjektet som demokratisk (gjer ikkje du, Olve?), og trur difor at eg har lov til å argumentere for det eg meiner er rett.

Me er begge samde om at me skal fylgje Noregs lovar (og alle andre lands også)!

Det er slik eg har forstått det, to goder som går mot ein annan her: 1) Alt arbeid skal kunne nyttast til kva som helst på ein enkel måte, f.eks. slik Larsivi skriv over at ein skal kunne laga ei papirutgåve nærast utan å redigere og selje til områder utan nettilgang.

2) At Leksikonet skal bli best mogeleg (igjen innanfor lova, sjølvsagt!)

Slik eg forstår det meinar du ikkje berre at reglar er til for å fylgjast, du meinar og at dagens reglar er rette. Eg meinar dei er galne. Eg skjønar at eg veit for lite enno til å gå i argumentasjon med Jimbo, men takk for at eg får bryna argumenta mine på deg. Hogne 4. juli 2005 21:10 (UTC)

Eg likar analogien til Eidsvollsmennene, men eg trur likevel at det vart gale. Dette er ikkje på linje med å lata kvinner få røysta og jødar og jesuittar få tilgjenge til riket. Dette er på linje med å prøva å sprenga vekk Dovre. --Jorunn 4. juli 2005 21:58 (UTC)
Trur Jorunn har 100 % rett her: GFDL-kompatibilitet er Dovrefjellet i dette prosjektet. Det blir ikkje rett å skulde meg og andre for å vera udemokratisk berre fordi vi godtek at Wikipedia har visse grunnleggjande spelereglar (grunnfjell, om du vil). Eg har allereie sagt at du står heilt fritt til å laga dine eigne sider og/eller ditt eige prosjekt slik du sjølv vil. (Akkurat som mange av oss her har eigne nettstader med andre retningsliner.) Her bør du derimot halde deg til intensjonen for dette prosjektet. Det blir sportslegast på det viset, om du skjøner kva eg meiner... :] Olve 5. juli 2005 01:05 (UTC)


Kopiert frå: Fildiskusjon:Knut SverreDSCN0339vsm.jpg

Biletet her er lagt inn under det som på bokmål heiter: Dette bildet er underlagt opphavsrett. Eieren av rettighetene tillater at dette brukes av Wikipedia, men ikke til andre formål.

Ein regel som eg støttar fullt ut, men som juntaen her på nynorsk wikipedia har bannlyst. Noko som i sin tur gjer at det ikkje finst bilete av kjente personar på nynorsk wikipedia, sjølv om organisasjonane som dei jobbar for synest det er ein god idé å ha biletet her. Det dei ikkje godtek er at bileta også skal kunna nyttast i reklame for tobakk, landminer og anna komersiell faenskap. Juntaen meinar det også skal tillatast. Dette gjeld mellom anna biletet av Noregs nye statsminister Jens Stoltenberg, kor Arbeiderpartiet ville ha biletet på Wikipedia, men ikkje samtidig kunne godta at biletet skulle kunne nyttast av alle andre komersielle aktørar.

Det er difor all mogeleg grunn til å tru at dette biletet må ha ei anna klassifisering, eller fjernast...diverre! Hogne 16. okt. 2005 kl. 18:55 (UTC)

Ja, jeg støtter også det du sier. Jeg har nå lagt ut en del gode bilder på Wikipedia, men vurderer å trekke alle tilbake. Profero 16. okt. 2005 kl. 21:39 (UTC)
Det var da veldig til språkbruk, Hogne...! Kan ikkje sjå at du kan oppnå noko konstruktivt ved å kalle dei du er ueinig med «junta» og liknande. Når det gjeld bruk av bilete i krenkjande og/eller misvisande samanheng, så finst det andre delar av lovverket som tek seg av dette. Men ro deg ned nokre hakk no, så kan vi sjå om vi kan snakke saman på skikkeleg vis. -- Olve 20. okt. 2005 kl. 21:22 (UTC)


I Brukar:Roarjo/Fotografiske bilete i Wikipedia-artiklar skriv ein at:

Føremon med GFDL
For fotografar som ikkje vil at bileta deira skal rivast ut av artikkelteksten og nyttast kommersielt (utanfor Wikimedia systemet) kan GFDL vere eit bra val. Lisensen er så komplisert og så retta mot tekst (bokverk) at bilete vanskeleg kan nyttast av andre om det vert rive laus frå teksten. (Håpar eg ikkje tar feil.)

Min kommentar! Kan nokon stadfeste at GFDL vernar bileta mot det Profero og Hogne er redd for ovanfor?

Er det mogeleg å skrive dette på ein forståeleg måte i ein førespurnad som Wikipedia-diskusjon:Opphavsrett? Til dømes slik:

Kjære [_namn_],
Eg vil med dette be om løyve til å bruke biletet [_biletreferanse_]
på Nynorsk Wikipedia ( http://nn.wikipedia.org ).

Til biletet har vi tenk å nytta fygjande tekst:
Eksempel: "Biletet viser Senterpartiets partilogo. Biletet er gitt til Wikipedia 
av Senterpartiet og biletet er tatt av [-Fotografnamn-]. " Me kan vere viljuge til
å diskutere ordlyden i denne teksten.
Lisensen GFDL sikrar at denne teksten alltid vil fylgje biletet dersom det blir henta
frå Wikipedia.   

Alle bileta i Wikipedia lyt vera frigjevne under fri dokumentasjonslisens —
det vil seie at bileta kan brukast fritt på alle wikipediaprosjekt
og at alle kan kopiere biletet vederlagsfritt til eigen bruk,
inkludert i kommersiell samanheng, så lenge dei oppgjev kjelda på rett vis.
Vi kan berre bruke dette biletet på føresetnad av at det blir frigjeve
for slik bruk.

Fordelen for deg som opphavsretthavar er:
* Du vil bli kreditert som fotograf.
* Biletet vil verke som PR for det saka gjeld.

Ser fram til å høyre frå deg!

Beste helsing frå oss på Nynorsk Wikipedia (det frie oppslagsverket), ved

[_sign_]

Og til slutt vil eg berre nemne at sjølv gjennom Dovre er det sprengt ut ein og annan tunell.  ;=) Hogne 20. okt. 2005 kl. 20:43 (UTC)

Det kan vera interessant å ta ein kikk på denne diskusjonen på no.wiki. Spørsmålet mitt var eigentleg noe anna, men diskusjonen blei litt parallell til denne. Det er tydeleg at andre som brukar Wikipedia som kjelde automatisk reknar med at bilda publisert kan brukast av andre. --KRISTAGAα-ω 20. okt. 2005 kl. 22:01 (UTC)

Hei sann! Eg har skrive noko meir om Odda. Har du idear til utdjuping eller omstrukturering? --Gunnernett 21. mars 2006 kl. 14:26 (UTC)

Eg synest det ser bra ut. Eg veit diverre for lite om Odda til at eg kan sei kva som manglar. Eg ser at ein på Bokmål har eigne kapittel for industri og turisme, men kva veit me om noverande industri og turisme i kommunen? Eg omsette artikkelen om Tyssedal Kraftanlegg men eg ser no at det allereie er ein artikkel om Tysso I, desse bør samordnast. Dersom nokon som hadde lese "Blind" av Seljestasd kunne skrive to setningar om dennes tilknytning til bygda, hadde jo det vore bra. Eg trur alti i alt at Odda no er god nok til å settast som vekas artikkel Hogne 21. mars 2006 kl. 21:22 (UTC)

Hei Hogne!Det var fint du laga liste over bøkene Sørebø skreiv, men hugsar du kva kjelde du bruka? Om ikkje har eg no forlagets si eiga liste, så farleg er det ikkje. --Anders 28. april 2006 kl. 10:49 (UTC)

Eg siterte NRK. Kan godt vere at det er betre å nytta forlaget. Hogne 28. april 2006 kl. 11:11 (UTC)

Interwiki[edit source]

Fint du tek deg bryet med å legge inn interwikipeikarar. Hugs berre at me legg inn no:/nb:, sv: og da: øverst, i den rekkefølgja. Legg også gjerne inn ei påminning om det over interwipeikarane, med {{liminn:skanwiki}}. --Ekko 08:31, 20 mai 2007 (CEST)

Bilete[edit source]

Hei, eg har prøva å forandra rettighetane til; Jernvinne yngre jernalder, Telemark.JPG. Veit ikkje heilt om eg har fått det til. Men bilete er tatt av meg, og kan nyttast og kopierast og meir. --Kjetil Loftsgarden 11:59, 29 juni 2007 (CEST)

Alt skal vere i orden no. Allerhelst skal slike bilete ligge på Commons, men det kan vi ta seinare. Fint at du bidrar! Hogne 12:01, 29 juni 2007 (CEST)

Vekas artikkel[edit source]

Eg trur ikkje det blir mindre raudt på sporvogn enn det eg fjernar ): altså var det eit dårleg forslag. --Ekko 16:59, 13 juli 2007 (CEST)

Flott initiativ du tok overfor Hordaland Folkeblad. At du attpåtil poengterte at det er rom for forbetringar, var kjempebra. Ingen av oss hadde brydd oss om å skrive om vi ikkje meinte det var til gagn for wikipedia, og skal vi få fleire brukarar, er det slike initiativ som skal til! - Knut 22:19, 15 oktober 2007 (CEST)

Hei! Koden som er i MediaWiki:Monobook.js er feil. Der hvor det står dette:

 function LinkFA() 
 {
     if ( document.getElementById( "p-lang" ) ) {
         var InterwikiLinks = document.getElementById( "p-lang" ).getElementsByTagName( "li" );
 
         for ( var i = 0; i < InterwikiLinks.length; i++ ) {
             if ( document.getElementById( InterwikiLinks[i].className + "-fa" ) ) {
                 InterwikiLinks[i].className += " FA"
                 InterwikiLinks[i].title = "God artikkel på dette språket.";
             }
         }
     }
 }
 
 addOnloadHook( LinkFA );


Skal det stå dette:

// ============================================================
// BEGIN LinkFA
// ============================================================
function LinkFA() 
{
    var a;
    // iterate over all <span>-elements
    for(var i=0; a = document.getElementsByTagName("span")[i]; i++) {
        // if found a FA span
        if(a.className == "FA") {
            // iterate over all <li>-elements
            var b;
            for(var j=0; b = document.getElementsByTagName("li")[j]; j++) {
                // if found a FA link
                if(b.className == "interwiki-" + a.id) {
                    b.style.padding = "0 0 0 16px";
                    b.style.backgroundImage = "url('http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cf/Cscr-featured.png/14px-Cscr-featured.png')";
                    b.style.backgroundRepeat = "no-repeat";
                    b.title = "Tilsvarende artikkel er utmerket på dette språket";
                    b.className += " FA";
                }
            }
        }
    }
}
 
aOnloadFunctions[aOnloadFunctions.length] = LinkFA;
// END LinkFA
// ============================================================

Jon Harald Søby 09:22, 15 august 2007 (CEST)

Eg gjev deg med dette litt sjokolade som takk for utrøytteleg arbeide med å få orden i kaos. Nyt dei med helsa og stå på! :-) Ekko 12:19, 12 oktober 2007 (CEST)


Trollheimen om vinteren[edit source]

Trollheimen om vinteren.
Foto av Hogne

Mange fleire enn oss på Wikipedia tykkjer vel om biletet, gratulerer med mykje bruk av det. Ser forresten at Avisenes Nyhetsbyrå krediterer seg sjølve. Fleire andre nettaviser viser same meldinga, for eksempel Ås avis [1]. Roar 20:16, 14 oktober 2007 (CEST)

Ringdrotten[edit source]

Neste gong du flyttar ein artikkel må du hugsa å endra omdirigeringane og flytta diskusjonen. The Lord of the Rings hadde mange omdirigeringar, og når omdirigeringane vert doble verkar dei ikkje slik dei skal. --Tannkrem 19:02, 22 oktober 2007 (CEST)

OK! Hogne 21:19, 22 oktober 2007 (CEST)
Det finst ulike bottar som rettar på slikt no, så det er ikkje så farleg å laga til tull som det var tidlegare. Men det skadar sjølvsagt ikkje å retta opp for hand. --Ranveig 23:39, 22 oktober 2007 (CEST)

Artikkelskrivingshugselappsystem[edit source]

Tenkte du kanskje kunne vera interessert i denne... :-) Olve 03:24, 19 januar 2008 (CET)

Kategorisering av utvalde artiklar[edit source]

Glimrande initiativ!--Gunnar Mikalsen Kvifte 18:38, 26 februar 2008 (CET)

Eg har lagt ei maskinomsetting på http://nn.wikipedia.org/wiki/Mygg/Nyno stykkjet 18:06, 2 april 2008 (CEST)

Mange takk, eg skal ta tak i det! Hogne 09:37, 3 april 2008 (CEST)

Admin?[edit source]

Det er ofte slik at dei som jobber stilt og flittig ikkje blir lagt merke til og spurt om sakar og ting. Til dømes om dei vil bli administrator. Det er faktisk lov å føreslå seg sjølv, men eg forstår jo at ein nøler med slik framfusing. Derfor vil eg gjerne spørra om du har lyst til å bli administrator før eg føreslår det. --Ranveig 11:15, 23 april 2008 (CEST)

Ein god ide. Eg har jo alt stemt òg. :D --Frokor 11:17, 23 april 2008 (CEST)
Eg kan godt bli vaktmeister, som det vel eigentleg er snakk om? Eg kjem ikkje til å administrere eller avgjere ting, men å få tilgang til skikkelege kostar hadde vore fint. Hogne 11:56, 23 april 2008 (CEST)
Då er du oppgradert, men eg gjorde ein feil og oppgraderte deg til byråkrat i same slengen :S --Frokor 23:16, 24 april 2008 (CEST)
Det må da vere mogleg for byråkratar å nedgraderast igjen vel, med æra i behold sjølvsagd. De får berre sloss om kven... :P Anders 23:23, 24 april 2008 (CEST)
Eg skal berre virke som vaktmeister :D
Mange takk for tilliten, eg skal gjere mitt beste for ikkje å misbruke han! Hogne 23:31, 24 april 2008 (CEST)
Hehe, versågod. Eg skal sjå om eg får tak på ein steward. --Frokor 23:41, 24 april 2008 (CEST)
Hahaha! Du kan finna stewardar på meta. --Ranveig 23:51, 24 april 2008 (CEST)
Jepp, har lagt ein melding her så får me sjå kva som skjer. --Frokor 23:53, 24 april 2008 (CEST)
Det gjekk kjapt! Då er du berre vanleg vaktmeister igjen :-) --Frokor 23:56, 24 april 2008 (CEST)
Ja, sjå der. Eg rakk å sjå inn i saligheita, og er vel nøgd med å vere der eg er! Hogne 23:59, 24 april 2008 (CEST)

SUL på no.wikipedia[edit source]

Nå er du blitt eier av brukernavnet Hogne også på :no. Haros 30. juli 2008 kl. 20:06 (CEST)[reply]

Takk! -- Hogne 31. juli 2008 kl. 13:11 (CEST)[reply]


Artikkelteljaren din viser litt feil, den trekk ikkje frå høgnorskartiklane... Anders 4. september 2008 kl. 00:36 (CEST)

Eg var litt framfusen og retta opp denne... --Bep 4. september 2008 kl. 03:10 (CEST)[reply]
Takk for det! Hogne 4. september 2008 kl. 10:55 (CEST)[reply]

Veker i pluss og minus[edit source]

Takk for at du tek deg bryet med å retta opp i vriene teljarfeil! Eg voner at grunnen til at dei slår seg vrange er fordi kalendersystemet til Mediawiki er blitt oppdatert. Då eg laga dei var det nemleg slik at siste veka i året kunne bli veke 1 same året, og ikkje neste, om du er med. No ser det ut til at me kan sleppa unna med heilt enkle kodar. --Ranveig 2. januar 2009 kl. 13:39 (CET)[reply]

He, he, eg skal ikkje påstå at eg sjønar det, eg prøver meg fram til det ser fint ut i augneblikken, og då er det ofte slik at det meste av pluss og minus er blitt borte. Forklaringa di trur eg på! Godt nytt år til deg! Hogne 2. januar 2009 kl. 15:14 (CET)[reply]

Dugnader[edit source]

You've got m@il! :-) --EIRIK\diskusjon 28. mars 2009 kl. 19:01 (CET)[reply]

Søylediagram[edit source]

Malen for søylediagram ble endret for å håndtere flere kolonner og er en kopi av malen som nå brukes på bokmål. Jeg har litt vanskelig for å se at det finnes noen god grunn for å rulle endringen tilbake, så jeg regner med at det var en annen grunn enn rent tekniske som lå bak. Det ligger nå data for en grafikk som viser veksten til nynorskutgaven for de siste ukene på Samfunnshuset,[2] dere får finne ut om disse dataene skal presenteres eller om det finnes noen grunn for at dere ikke ikke ønsker å vise den. Jeblad 3. juli 2009 kl. 22:49 (CEST)[reply]

Grunnen til at eg rulla tilbake var at det vart rapportert berre feilmeldingar, istaden for søylediagrammet, på min skjerm. Såg det fint ut på din skjerm? Kan det vere noko som manglar av malar eller anna oppsett? Hogne 3. juli 2009 kl. 22:53 (CEST)[reply]
Eg skal ikkje tala for Hogne sine vegne, men eg tykkjer vanlegvis det er best at folk svarar på opprinneleg side, for å unngå at ein sprer diskusjonar. Det vert også lettare for andre sjå samanhengen då. Anders 3. juli 2009 kl. 23:00 (CEST)[reply]

Test[edit source]

Antall artikler på Norsk (nynorsk) Wikipedia.
Kolonner angir tall kl. 00:00 og løper fra 15. juni til 3. juni.


Kunne ikke kompilere EasyTimeline-innputt:

EasyTimeline 1.90


Timeline generation failed: 2 errors found
Line 21: bar:23.05 from:start till:197516

- Plotdata attribute 'till' invalid.

 Date '197516' not within range as specified by command Period.



Line 36: bar:23.05 from:start till:169521

- Plotdata attribute 'till' invalid.

 Date '169521' not within range as specified by command Period.



Mål om å nå 50 000 artiklar innan 31. juli, 5-årsjubileet vårt.
Grøn: Så mange artiklar me har i dag. Lys blå: Mål.

Me registrerer no i snitt 22,28 artiklar per døgn. (124930 sidan 15.1.2009)

Fortset me i dette tempoet, tar det −5 367,67 døgn før me når 50 000. Med andre ord vil me då passere 50 000 11. september 2009 17:03.

Oppdater...

Kunne ikke kompilere EasyTimeline-innputt:

EasyTimeline 1.90


Timeline generation failed: More than 10 errors found
Line 12: from:start till:06/17

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '06/17' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 15: from:start till:06/20

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '06/20' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 18: from:start till:06/23

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '06/23' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 21: from:start till:06/26

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '06/26' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 24: from:start till:06/29

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '06/29' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 27: from:start till:07/02

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '07/02' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 31: bar:06/15 from:start till:06/16

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '06/16' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 34: bar:06/18 from:start till:06/19

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '06/19' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 37: bar:06/21 from:start till:06/22

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '06/22' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 40: bar:06/24 from:start till:06/25

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '06/25' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 43: bar:06/27 from:start till:06/28

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '06/28' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Antall artikler på Norsk (nynorsk) Wikipedia.
Kolonner angir tall kl. 00:00 og løper fra 15. juni til 3. juni.


Kunne ikke kompilere EasyTimeline-innputt:

EasyTimeline 1.90


Timeline generation failed: 8 errors found
Line 12: from:start till:1.2

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '1.2' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 16: from:start till:1.3

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '1.3' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 20: from:start till:1.4

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '1.4' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 24: from:start till:1.5

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '1.5' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 28: from:start till:1.6

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '1.6' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 32: from:start till:23.05

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '23.05' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Line 33: bar:197516 from:start till:169521

- Plotdata attribute 'till' invalid.

 Date '169521' not within range as specified by command Period.



Line 36: from:start till:31.7

- PlotData attribute 'till' invalid.

 Date '31.7' does not conform to specified DateFormat yyyy.



Mål om å nå 50 000 artiklar innan 31. juli, 5-årsjubileet vårt.
Grøn: Så mange artiklar me har i dag. Lys blå: Mål.

Me registrerer no i snitt 22,28 artiklar per døgn. (124930 sidan 15.1.2009)

Fortset me i dette tempoet, tar det −5 367,67 døgn før me når 50 000. Med andre ord vil me då passere 50 000 11. september 2009 17:03.

Oppdater...

Tranlsation of a short story[edit source]

Hei!

Jeg er en ungarkse Wikipedia-brukar, jeg heter Norbert (og jeg snakker ikke så bra på norsk). Kan du til meg hjelpe? Jeg har en kort novella, nå har jeg denne på 105 språk. Jeg har en bokmål versjon, men ikke på nynorsk. Kan du gjør til meg en nynorsk versjon? Her er den bokmål-versjon:

Meg selv[edit source]

Gammelt er mitt folk som jeg tilhører, vi er gamle, på denne jord. Jeg snakker et gammelt språk, språket til mitt eget. Jeg bor i et gammelt land, jeg har aldri bodd andre steder, og jeg hører hjemme her. Dette er meg, meg selv. Jeg er alene i den store verden. Jeg er alene, min nasjon gikk bort for lenge siden, bare jeg ble værende. Jeg snakker mitt gamle språk alene.

Jeg vandrer på veien som kalles liv, jeg spiser mitt brød og jeg drikker mitt vann alene. Det er meg som skriver bøkene mine, og det er jeg som leser dem. Jeg klatrer opp på fjellet bak huset mitt; jeg får fisken fra elva, som er foran huset mitt. Hver dag jeg går opp til åsene til å tenke og å meditere alene, bare meg på egenhånd. Mens jeg var borte, har jeg sett andre mennesker; noen av dem kom til mitt land. Jeg var god for dem. Jeg ga dem mat og drikke, de kunne hvile i mitt hus.

Og nå ... fremmede forteller meg når de kommer her, hva jeg burde gjøre, hva jeg har lov til å gjøre. Men her er jeg sjefen, jeg eier, jeg er den som er hjemme. Dette er mitt gamle hjem, der mine fedre og deres fedre bodde. Dette er mitt hjem, mitt land, jeg bor her for meg selv.

Mange takk! Eino81 22. september 2009 kl. 22:05 (CEST) eller hu:User:Eino81[reply]

===Meg sjølv===
Gamalt er folket eg tilhører, me er gamle på denne jord. Eg snakkar eit gamalt språk, språket til mine eigne. Eg bur i eit gamalt land, eg har aldri budd andre stader, og eg høyrer heime her. Dette er meg, meg sjølv. Eg er aleine i den store verda. Eg er aleine, min nasjon gjekk bort for lenge sidan, berre eg vart att. Eg snakkar mitt gamle språk aleine.
Eg vandrar på vegen kalla liv, eg et mitt brød og eg drikk mitt vatn aleine. Det er eg som skriv bøkene mine, og det er eg som les dei. Eg klatrar på fjellet bak huset mitt; eg får fisken frå elva framfor huset mitt. Kvar dag går eg opp til åsen for å tenkje og å meditere aleine, berre eg på eigen hand. Då eg var borte, såg eg andre menneske; nokre av dei kom til mitt land. Eg var god mot dei. Eg gav dei mat og drykke, dei fekk kvile i mitt hus.
Og no … framande fortel meg når dei kjem hit, kva eg burde gjere, kva eg har lov å gjere. Men her er eg sjefen, eg eig, eg er heime. Dette er min gamle heim, der mine fedre og deira fedre budde. Dette er min heim, mitt land, eg bur her for meg sjølv.

Reminds me of our language that this wiki tries to rouse. And I would say that the story is far more poetic in this language than in Norwegian Bokmål... -- Hogne 22. september 2009 kl. 22:22 (CEST)[reply]

Mange takk! Ja, jeg tenkte, at denne bokmål versjon er ikke så litteraturistisk :) --Eino81 22. september 2009 kl. 22:44 (CEST)[reply]
What do you think, could you change the bad (not poetic) part of the Bokmal to better? :) How could you write it as a poetic version? --Eino81 23. september 2009 kl. 09:51 (CEST)[reply]

Bergensbanen[edit source]

Eg sette Bergensbanen opp på dugnadslista, men no ser eg at du har arbiedd med han i sandkassa. Kva for versjonen skal vi arbeide med? --Knut 3. november 2009 kl. 17:57 (CET)[reply]

Eg sette den opp i sandkasse for å prøve få den flotte malen med stasjonar frå engelsk wikipedia til å fungere, men det fekk eg aldri til. Den engelske er i ein slik stand at den ei tid var aktuell som ein featured article der. Det er egentlig denne som burde vore omsett, enda så rart det høyrest ut, om den viktigaste jarnbanen i Nynorskland. Versjonen i sandkasse kan du gløyme! Hogne 4. november 2009 kl. 15:14 (CET)[reply]

Di stemme[edit source]

Takk skal du ha for stemma du gav! --Zanity 8. desember 2009 kl. 18:28 (CET)[reply]

Utvalde artiklar[edit source]

Eg stussa på at du fjerna nokre artiklar frå kandidatlista, og såg da at dei har vore utvalde før - men dei var ikkje kategoriserte. Sjå Kategoridiskusjon:Utvalde artiklar 2009. Kva gjer vi? --Knut 22. mars 2010 kl. 23:11 (CET)[reply]

Vi får ta ein dugnad. Det er mykje som ikkje vert gjort og det er mykje som burde vore gjort. Hogne 22. mars 2010 kl. 23:17 (CET)[reply]
No er 2009 oppdatert :-) --Knut 23. mars 2010 kl. 07:46 (CET)[reply]
Og 2010. Resten av året får vi leggje dei inn i Kategori:Utvalde artiklar 2010 ettervkart som dei kjem på framsida. Det manglar ein i Kategori:Utvalde artiklar 2008. Skal vi setje opp ei finnarløn? --Knut 23. mars 2010 kl. 12:09 (CET)[reply]
Flott, godt arbeid! Eg fant meg ei lita viseHogne 23. mars 2010 kl. 15:41 (CET)[reply]

Statistikk..[edit source]

Heisann, sjekk Brukar:StigBot/201101... sikkert noe dere ønsker å endre på. Si ifra så skal jeg tilpasse det i scriptet. Stigmj 17. mars 2011 kl. 19:29 (CET)[reply]

Takk, mange takk! Det ser bra ut, det einaste er at overskrifta bør vere på nynorsk.
"Dei 1000 mest besøkte sidene Statistikkintervall (summerte)" og med kolonneoverskriftene : Artikkel Visningar
Kan du legge statistikken på same måte som på nowiki (Wikipedia:Statistikk/1000_mest_besøkte/2011/01)?
Hogne 18. mars 2011 kl. 09:29 (CET)[reply]
Bedre slik? Wikipedia:Statistikk/1000_mest_besøkte/2011/01? Har lagt ut headeren til Mal:Statistikk-start slik at dere kan modifisere den selv. Stigmj 18. mars 2011 kl. 21:08 (CET)[reply]
Takk! Dette er bra! reknar med at det kjem ein ny statistikk frå bot'en din kvar månad framover? Hogne 19. mars 2011 kl. 14:22 (CET)[reply]
Ja, jeg legger opp til det.. :) Stigmj 19. mars 2011 kl. 18:01 (CET)[reply]

Forsøk på dynamisk link: Dei mest vitja artiklane i forrige månad … Kan bot'en endrast slik at linken blir slik: Wikipedia:Statistikk/1000_mest_besøkte/2024/4

Eventuelt eit uttrykk for å skive 2011/01 i februar og 2011/11 i desember? Hogne 21. mars 2011 kl. 09:46 (CET)[reply]

Hva med denne? Dei mest vitja artiklane i forrige månad … Stigmj 21. mars 2011 kl. 21:06 (CET)[reply]
Takk, her er det stadig meir å lære! Hogne 21. mars 2011 kl. 22:09 (CET)[reply]

Den nye vinen[edit source]

Hei, fin artikkel om Barolo! Det ville vore endå finare om du kunne seia noko om kva kjelder du har brukt. Om du har nytta Wikipedia-artiklar frå andre språk kan du t.d. bruka mal:omsett, som du finn i liminn-versjon under endringsboksen. --Ranveig 17. august 2011 kl. 14:02 (CEST)[reply]

Takk for påminninga, sei frå om du er på mine kantar ein gong og har lyst å smake ein god Barolo! Hogne 17. august 2011 kl. 14:26 (CEST)[reply]
Hehe, det må eg visst gjera etter ein slik omtale! --Ranveig 17. august 2011 kl. 16:24 (CEST)[reply]

Wiki Loves Monuments[edit source]

Hei og takk for i går! Her ligger Wikipedia:Wiki Loves Monuments 2011/kulturminner: kulturminner Når du klikker på en av dem kommer du til tabellene hvor det er lenking til Riksantikvaren. Mvh. Anne-Sophie Ofrim 23. august 2011 kl. 11:40 (CEST)[reply]

Takk igjen! Mykje fint der og eg skal legge det ut på Samfunnshuset og som ei site-notice når der nærmar seg (om ikkje styret gjer det først). Hogne 23. august 2011 kl. 22:46 (CEST)[reply]

Kommun eller kommune?[edit source]

Hei! Eg skulle gjerne hatt di meining om denne kategoridiskusjonen; dersom du har ei. Det dreier seg om det er mest rett å skriva "kommun" eller "kommune" når det gjeld svenske kommunar. Det har vore diskutert før, utan at folk vart samde. Eg har sjølv lagt fram nokre argument for kvifor "kommune" er ei god løysing, men dette er ikkje meint som overtaling til at du skal ta mitt syn. Eg meiner berre at det er ein diskusjon som får konsekvensar, og då vil eg gjerne ha fleire synspunkt enn berre mitt og Ranveig sitt. :) HallvardLid 20. februar 2012 kl. 23:19 (CET)[reply]

Slette artikkel[edit source]

Hei! Denne artikkelen trur eg ikkje me har brukt for lenger, kan du slette den?: Omsetjing av karakterar i Harry Potter-serien --Silver Stone (diskusjon) 5. november 2012 kl. 17:24 (CET)[reply]

Kyrkje eller kirke på Commons[edit source]

Hei Hogne! Commons er et flerspråklig prosjekt og jeg mener at en kategori der like godt kan hete noe med kirke som kyrkje eller church. En bidragsyter har satt på forslag om flytting av kategorier som heter noe med kyrkje, f.eks: Category:Sem kyrkje ‎ (Proposing move - "kyrkje" is incorrect) Jeg har sagt fra til vedkommende her: http://commons.wikimedia.org/wiki/User_talk:Blue_Elf#Kyrkje_eller_kirke Se også http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Tinget#Kategorisering_av_kirker_i_Norge Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 30. januar 2013 kl. 20:26 (CET)[reply]

Mogleg at dette er feil plass å føre samtalen på Anne-Sophie, men eg reknar med at Blue Elf tenkjer som so at «kirke» er del av eigennamnet til kyrkjene det her er snakk om. Dersom ein godtek eit slik resonnement, noko som etter ein kort kik på bokmålswikipediaen og her ikkje ser ut til å vere praksis, så blir handlingane hans rette. Sjølv veit eg ikkje heilt kva eg skal meine, som regel plar me vel ikkje omsetje «bokmålsnamn» så eg heller mot at dersom kyrkjene plar bli kalla «kirke» så er det det dei burde kallast både her og på Commons, og vice versa for «kyrkje» og bokmålswikipediaen/commons. --Guttorm (diskusjon) 30. januar 2013 kl. 21:02 (CET)[reply]
"Proper names of individual people, places, buildings, organizations etc. and other specific names of local phenomena, should in general use the name most frequently used in English-language literature. However, consensus for global policy isn't achieved yet, so observe current practices and see related discussion pages." står det på Commons:Naming_categories, så då burde church og chapel vere det rette, bortsett frå at det ikkje er semje om at det skal vere på engelsk, eigentleg. (Dei fleste av desse bygga er det jo ikkje noko engelskspråkleg litteratur om heller.) Viss nokon set i gong med å endre kategoriane på Commons bør dei og sørgje for at det vert gått etter på Wikipedia-utgåvene og rette opp der lenkjer til commons-kategoriane vert brotne. Det ligg lenkje til kategorien på commons i infoboksmalen om kyrkjene.
Mållova har iallfall tidlegare gjelde kyrkjebygga til Den norske kyrkja, det vil seie dei har vore statsobjekt og hatt namn på både nynorsk og bokmål, same kvar dei ligg. § 4. Forskrift om målbruk i offentleg teneste: «Dersom det ikkje høver med den same namneforma på bokmål og nynorsk, skal namnet på eit statsorgan ha ei bokmålsform og ei nynorskform.» Finn ikkje info om akkurat namn på kyrkjer, men her står om namn på sjukehus. Elles kan Språkrådet spørjast. --89.8.130.132 31. januar 2013 kl. 00:51 (CET)[reply]

(marg)Jeg var nok litt rask med å kontakte Hogne, beklager så mye. Jeg lar spørsmålet ligge. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 31. januar 2013 kl. 11:17 (CET) -- Eg vil berre seie at kategoriane på Commons er eit fantastisk hjelpemiddel. Det er berre så synd at det ikkje er laga ei fleirspråkleg løysning. Truleg er det andre samfunn som har større problem med at det mest berre er tilgjengeleg på engelsk enn det nynorske. Hogne (diskusjon) 31. januar 2013 kl. 15:54 (CET)[reply]

Kan du blokkere IP 80.239.85.203[edit source]

Hei! Kan du blokkere denne http://nn.wikipedia.org/wiki/Spesial:Bidrag/80.239.85.203 ? Legg berre inn vas. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 15. mars 2013 kl. 10:07 (CET)[reply]

Det kunne eg. Hogne (diskusjon) 15. mars 2013 kl. 11:52 (CET)[reply]

New York Times calling[edit source]

Hi -- I am Noam Cohen of The Times (chomsky1 in English Wikipedia) and was interested to learn morea about the pencil drawing of Alice Munro that you uploaded. It will be getting seen a lot more now, I am guessing, and I wanted to learn about the artist who drew it and how it came to illustrate the Wikipedia article. Can you e-mail me at noam (at) nytimes (dot) com? Looking forward to speaking with you.

Blokkering[edit source]

Du blokkerte feil IP. 46.15.106.38 hadde ikkje gjort noko gale. --46.15.212.99 1. november 2013 kl. 11:58 (CET)[reply]

Takk, du har rett! Eg har gjort om! Hogne (diskusjon) 1. november 2013 kl. 12:00 (CET)[reply]

En av dine filer ...[edit source]

Hej. Jeg har brugt en av dine filer som eksempel i Wikipedia:Samfunnshuset#De_sidste_lokale_filer. Spørgsmålet er ikke den konkrete fil, men hvordan processen bør være. Men du er selvfølgelig meget velkommen til at kommentere på filen, nu da jeg nævner den :-) --MGA73 (diskusjon) 20. oktober 2014 kl. 18:51 (CEST)[reply]

Utvald artikkel[edit source]

Hei. Eg har hovudansvar for vekas utvalde artikkel på bokmålspedia, og lurar på om du kan gjere meg ei teneste. Når du har gjort klar eit nytt samandrag her, kune du lagt det inn på bokmålssida óg? Eg hadde spart ein del overvaking då, særleg i dei tilfella når de er litt seint ute. Mvh Håvard (diskusjon) 25. mai 2015 kl. 08:30 (CEST)[reply]

Kan jeg få supplere Håvards spørsmål med ett til: all den tid dere likevel skal løfte fram en artikkel hver uke, så hadde det vært praktisk for samarbeidet at dere laget ferdig sammendragene litt tidligere, og kanskje lå 1-2 uker på forskudd? Mvh --M. Haugen (diskusjon) 25. november 2015 kl. 15:01 (CET)[reply]

Infoboks biografi[edit source]

Hei og takk for sist! Du snakket om at du kunne ta en titt på infoboks biografi slik at vi kan hente inn data fra Wikidata slik som på nb. Nevnte det såvidt her hos Ranveig for noen dager siden: Autoritetsdata igjen Slik som det er nå - uten denne koblingen til WD - går nynorskutgaven glipp av mye informasjon + bilder. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 13. februar 2016 kl. 10:52 (CET)[reply]

Mal:Utvald artikkeltittel 2016[edit source]

Hei. Ser at du framleis oppdaterer Mal:Utvald artikkeltittel 2016 og lurer på om du har fått med deg det som står på diskusjonssida der. --Njardarlogar (ordskifte) 21. august 2016 kl. 19:53 (CEST)[reply]

Eg svarar her: Mal:Utvald artikkeltittel 2016 er ikkje lenger naudsynt å oppdatera sidan Mal:Utvald artikkeltittel (som no vert nytta i staden) automatisk hentar inn titlane frå Wikipedia:Utvald artikkel/Veke V, Å for veke V i år Å; til dømes hentar han ut Skatt frå Wikipedia:Utvald artikkel/Veke 42, 2013 for veke 42 i år 2013. Med ein gong slike sider vert oppretta (Wikipedia:Utvald artikkel/Veke …), vil malen kunna henta inn tittelen derfrå (sida som nyttar malen må kanskje oppfriskast). --Njardarlogar (ordskifte) 21. august 2016 kl. 21:57 (CEST)[reply]
OK, takk! Hogne (diskusjon) 21. august 2016 kl. 22:02 (CEST)[reply]
Dette ser ikkje ut til å fungere på min nettlesar. Hogne (diskusjon) 23. august 2016 kl. 08:31 (CEST)[reply]
Wikipedia:Utvald artikkel/Kandidatkalender 2016 ser alt ut til å fungera som det skal (eg skal etter kvart prøva å få til at det står 'villsvin' og ikkje 'villsvinet'). Om du meiner at Mal:Utvald artikkeltittel 2016 ikkje vert oppdatert automatisk, så er, som nemnt over, denne malen erstatta med Mal:Utvald artikkeltittel og stort sett ikkje i bruk lenger (og der han framleis er i bruk treng han ikkje oppdateringar lenger). --Njardarlogar (ordskifte) 23. august 2016 kl. 09:20 (CEST)[reply]
Truleg må det gjerast ei endring på Wikipedia:Utvald_artikkel også. Hogne (diskusjon) 23. august 2016 kl. 10:18 (CEST)[reply]
Det har du rett i. Då kan eg ikkje sjå at noko er att. --Njardarlogar (ordskifte) 23. august 2016 kl. 14:59 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 1. november 2016 kl. 18:04 (CET)[reply]

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 20. desember 2016 kl. 17:48 (CET)[reply]

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 10. februar 2017 kl. 17:32 (CET)[reply]

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 3. mai 2017 kl. 18:07 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 1. september 2017 kl. 17:50 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 20. desember 2017 kl. 23:29 (CET)[reply]

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 7. februar 2018 kl. 09:39 (CET)[reply]

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 15. mai 2018 kl. 01:43 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 27. august 2018 kl. 13:33 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 18. desember 2018 kl. 00:16 (CET)[reply]

Norsk vs. nynorsk?[edit source]

Hei,

Eg lurer på kva som ligg til grunn for at Wikipedia bruker Norsk om bokmål, mens Nynorsk er oppført som Norsk nynorsk. Dei to norske språkvariantane er «Norsk bokmål» og «Norsk nynorsk», og slik skulle det og vore i språklista i venstre margen i Wikipedia.

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 7. mai 2019 kl. 16:18 (CEST)[reply]

Wikimania 2019[edit source]

Hello Hogne, I would like to get in touch concerning your submission for Wikimania 2019. Can you please get in touch with me by email, as soon as possible, at atarkowski@centrumcyfrowe.pl . Thank you, Alek

Thank you Alek, I've sent you an e-mail. Hogne (diskusjon) 8. juli 2019 kl. 10:02 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev frå Wikimedia Noreg[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 12. august 2019 kl. 17:10 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 6. november 2019 kl. 15:16 (CET)[reply]

Hi Hogne, my apologies for leaving you this message in English on your native language project, however, it is my understanding that you speak English. I am an administrator on Metawiki, where there is an open request for comment. As I see you are involved in the tickets on Phabricator, can you fill me in on where things lie on both a consensus and technical basis so that I can properly close this RfC? -Riley Huntley (SWMT) 15. januar 2020 kl. 21:41 (CET)[reply]

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 21. januar 2020 kl. 13:01 (CET)[reply]

Wikimedia Norges årsmøte blir virtuelt[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 12. mars 2020 kl. 13:31 (CET)[reply]

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 28. april 2020 kl. 19:22 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 1. september 2020 kl. 14:50 (CEST)[reply]

Wikimedia Norgga ođasreive[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 20. oktober 2020 kl. 11:56 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev nr. 19 fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 15. januar 2021 kl. 15:11 (CET)[reply]

Nyhetsbrev nr. 20 fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 20. april 2021 kl. 16:40 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev nr. 21 fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby 28. mai 2021 kl. 14:40 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev nr. 22 fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 12. august 2021 kl. 15:59 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev nr. 22 fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 13. august 2021 kl. 12:50 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev nr. 23 fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 3. november 2021 kl. 16:16 (CET)[reply]

How we will see unregistered users[edit source]

Hei!

Du mottar denne beskjeden fordi du er administrator på en Wikimedia-wiki.

Når noen redigerer en Wikimedia-wiki uten å være logga inn viser vi i dag IP-adressen deres. Som du kanskje allerede veit, vil vi ikke lenger kunne gjøre dette i framtida. Denne avgjørelsen er tatt av Wikimedia Foundations juridiske avdeling fordi normer og bestemmelser rundt personvern online har endra seg.

I stedet for IP-adresser vil vi vise en maskert identitet. Som administrator vil du fortsatt ha tilgang til IP-adressene. Det vil også komme en ny brukerrettighet for de som trenger å se hele IP-adressa til uregistrerte brukere for å bekjempe hærverk, trakassering og spam uten å være administrator. Patruljører vil også se deler av IP-adressa uten denne brukerrettigheten. Vi jobber også med å utvikle bedre verktøy for å hjelpe til med dette.

Hvis du ikke har sett dette før kan du lese mer på Meta. Hvis du ikke vil gå glipp av tekniske endringer på Wikimedia-wikiene kan du abonneredet ukentlige tekniske nyhetsbrevet.

Vi har to forslag til hvordan denne identiteten kan fungere. Vi ønsker tilbakemelding på hvilket forslag du syns funker best for deg og din wiki, nå og i framtida. Du kan komme med tilbakemeldinger på diskusjonssida på et hvilket som helst språk. Forslagene ble posta i oktober, og vi vil konkludere diskusjonen etter 17. januar.

Tusen takk. /Johan (WMF)

4. januar 2022 kl. 19:18 (CET)

Nyhetsbrev nr. 24 fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 3. februar 2022 kl. 16:03 (CET)[reply]

Nyhetsbrev nr. 25 fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 22. november 2022 kl. 14:51 (CET)[reply]

Nyhetsbrev nr. 26 fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 5. april 2023 kl. 15:38 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev nr. 27 fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 18. september 2023 kl. 09:21 (CEST)[reply]

Nyhetsbrev nr. 28 fra Wikimedia Norge[edit source]

Jon Harald Søby (WMNO) 6. mars 2024 kl. 08:39 (CET)[reply]