Almost Hear You Sigh

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Gå til: navigering, søk
«Almost Hear You Sigh»
Singel av The Rolling Stones
frå albumet Steel Wheels
Utgjeve 1990
Innspelt August 1987 til mai 1988
mars til juni 1989
Sjanger Rock
Lengd 4:37
Selskap Rolling Stones/Virgin
Låtskrivar(ar) Jagger/Richards/Steve Jordan
Produsent Chris Kimsey & The Glimmer Twins
The Rolling Stones-kronologi
«Rock and a Hard Place»
(1989)
«Almost Hear You Sigh» «Terrifying»
(1990)


«Almost Hear You Sigh» er ein song av The Rolling Stones frå albumet Steel Wheels frå 1989.

Songen vart skriven av Mick Jagger, Keith Richards og Steve Jordan, og vart først skriven og spelt inn for det første soloalbumet til Richards, Talk is Cheap, men kom ikkje med der. Eit år seinare spelte Richards songen for Chris Kimsey og Mick Jagger medan dei spelte inn plata på Montserrat frå mars til juni. Jordan er tilskriven etter arbeidet han gjorde med RIchards i 1987 og 1988.

Jagger endra noko av teksten , men stemninga og melodien er den same i Stones-utgåva. Charlie Watts la til ein tunge basslag til den nyare utgåva med Richards på skarp, karakteristisk rytmegitar.

« I can feel your tongue on mine, Silky smooth like wine, I'm living with those memories, That's all that's left of you and me  »

Songen vart gjeven ut som den tredje singelen frå albumet i januar 1990. Songen nådde opp til 50. plass på Billboard Hot 100 i USA og gjekk noko høgare i Storbritannia. B-sida på singelen var «Break the Spell» som vart spelt inn på same tid, men som ikkje var på albumet. Musikkvideoen av songen er i svartkvit og viser kvart enkelt bandmedlem på juleferie med familiane sine, og er den einaste musikkvideoen med bandet der ingen av dei er filma samstundes.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]