Leicestershire

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Leicestershire
Motto: For'ard, For'ard
Geografi
Status Seremonielt og (mindre) ikkje-metropolitansk grevskap
Region Aust-Midlands
Areal 2 156 km²
Demografi
Folketal
- Totalt (2008)
- Folketettleik

940 500
436,2 /km²
Etnisitet 85,0 % kvite
11,9% sørasiatiske
1,2% svarte
1,5% andre
Distrikt

1 Charnwood
2 Melton
3 Harborough
4 Oadby and Wigston
5 Blaby
6 Hinckley and Bosworth
7 North West Leicestershire
8 Leicester (sameint)

Leicestershire (forkorta Leics.) er eit grevskap sentralt i England. Det er kalla opp etter storbyen Leicester, tradisjonelt administrasjonssenteret i grevskapet, sjølv om City of Leicester i dag er ei sameint styresmakt som vert styrt fråskild frå resten av Leicestershire. Grevskapet grensar til Derbyshire i nordvest, Nottinghamshire i nord, Rutland i aust, Warwickshire i sørvest, Staffordshire i vest, Lincolnshire i nordaust og Northamptonshire i søraust.

County Hall, i Glenfield, om lag 5 km nordvest for sentrum i Leicester er sete for Leicestershire grevskapsråd og hovudkvarteret for styresmaktene i grevskapet.

River Soar spring ut aust for Hinckley, heilt sør i gresvskapet, og renn nordover gjennom Leicester før ho munnar ut i River Trent der Derbyshire, Leicestershire og Nottinghamshire møter kvarandre. Store område i nordvest, rundt Coalville, er ein del av det nye National Forest-området som strekkjer seg inn i Derbyshire og Staffordshire. Det høgaste punktet i grevskapet er Bardon Hill på 278 meter over havet. Dette er òg ein såkalla marilyn.

Historie[endre | endre wikiteksten]

Dei ytre grensene til Leicester har endra seg lite sidan Domesday Book vart skrive i 1086. Dei einaste større endringane er at Derbyshire har fått eksklaven Measham-Donisthorpe, medan veksten til Market Harborough førte til at Little Bowdon vart overført frå Northamptonshire.

I 1974 vart Rutland underlagt Leicestershire som eit distrikt. Dette vart reversert 1. april 1996.

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]

Kjelder[endre | endre wikiteksten]


Koordinatar: 52°43′N 1°11′W