Walfredo Reyes jr.

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Walfredo Reyes jr.
Walfredo Reyes, Jr..jpeg
Reyes med Chicago i 2013
Fødd18. desember 1955 (65 år)
FødestadHavanaCuba
FødenamnWalfredo de los Reyes Palau IV
OpphavUSA, Cuba
Aktiv1974 til i dag
SjangerJazz, latinamerikansk musikk, verdsmusikk, world fusion, afrocubansk og rock
Tilknytte artistarChicago, Santana
Verka somStudiomusikar

Walfredo «Wally» Reyes jr., Walfredo de los Reyes eller Walfredo de los Reyes jr. (fødd 18. desember 1955) er ein cubansk-amerikansk trommeslagar og perkusjonist. Han har spelt med mange artistar innan jazz, latinamerikansk musikk, verdsmusikk, world fusion og rock som turnémusikar og studiomusikar. Reyes har vore medlem av Santana og Chicago.[1][2][3]

Musikkjobbar[endre | endre wikiteksten]

År Artist
1983—1984 Tania Maria
1985—1988 David Lindley’s El Rayo X
1988 Jackson Browne
1988 Jimmy Barnes
1989—1993 Santana
1992 Boz Scaggs
1993 Gloria Estefan
1994 Traffic
1995 Robbie Robertson
1997—2004 Steve Winwood
1998—1999 Joe Sample
2000 Johnny Hallyday
2005 Khaled
2007—2011 Lindsey Buckingham
2008 Mickey Hart
2010—2012 El Chicano[4]
2012 til i dag Chicago[2][3]

Diskografi[endre | endre wikiteksten]

Utvald diskografi
År Artist Tittel Rolle Kjelde
1986 Jackson Browne Lives in the Balance dirigent, conga, trommer [5]
1993 Santana Sacred Fire: Live in South America medlem [6][7]
1995 Frank Gambale Thinking Out Loud perkusjon [8][9]
2000 Johnny Hallyday 100 % Johnny Live a la tour Eiffel
2000 Johnny Hallyday Olympia 2000 - Live a l'Olympia [10]
2009 Thomas Lorenzo Quartet Spanish Breeze medlem [11]
2012 Manny Charlton Band Hellacious medlem [12]
2014 Chicago Chicago XXXVI: Now medlem, perkusjon

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

  1. «Walfredo Reyes jr.». DrumSoloArtist.com. Henta 24. april 2013. 
  2. 2,0 2,1 «Walfredo Reyes jr.». Walfredo Reyes jr. Henta 24. april 2013. 
  3. 3,0 3,1 «Walfredo Reyes jr.». Chicago. Henta 7. november 2015. 
  4. «Walfredo Reyes Jr.: Photos». Walfredo Reyes jr. Henta 7. mai 2013. 
  5. Walfredo Reyes jr.Allmusic. Henta 6. mai 2013.
  6. Carlos Santana, Walfredo Reyes jr. et al. (1993). Santana: Sacred Fire, Live in South America (music CD audio). New York, N.Y.: Polydor. OCLC 29554116. Henta 7. november 2015. 
  7. Walfredo Reyes jr.Allmusic. Henta 4. mai 2013.
  8. Walfredo Reyes jr.Allmusic. Henta 10. juli 2014.
  9. Gambale, Frank (1995). Thinking Out Loud (audio CD). Los Angeles, CA: JVC Musical Industries. OCLC 36459877. JVC-2045-2. Henta 10. juli 2014. 
  10. Hallyday, Johnny (2000). Olympia 2000 - Live a l'Olympia (CD music audio) (på French). France: Universal Division Mercury. OCLC 658971947. Henta 4. mai 2013. 
  11. Walfredo Reyes jr.Allmusic. Henta 5. mai 2013.
  12. Manny Charlton Band. «Hellacious». Henta 6. mai 2013. 

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]