Waitaki District

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Waitaki District
Waitaki District.svg
Urbant område
Folketal: 12 950[1]
Viktigaste by: Oamaru
Distrikt
Namn: Waitaki District Council
Utstrekning: I aust og nord til Mackenzie og Waimate, mot nord til Westland, mot vest og sør til Queenstown, Central Otago og Dunedin, og i aust til Stillehavet.
Folketal: 20 700 [1]
Flatevidd: 7 151,94 km²
Andre busetnadar: Omarama, Otematata, Kurow, Duntroon, Kakanui, Maheno, Herbert, Hampden, Moeraki, Palmerston, Weston
Mayor: Alex Familton
Heimeside: http://www.waitaki.govt.nz/
E-post: service@waitaki.govt.nz
Regionstyre
Namn: Canterbury Regional Council, Otago
Heimesider: http://ecan.govt.nz/pages/home.aspx http://www.orc.govt.nz/


Waitaki District Council bygningen i Thames Street i Oamaru.

Waitaki District er eit distrikt som ligg i regionane Canterbury og OtagoSørøyaNew Zealand. Det ligg på båe sider av den tradisjonelle grensa mellom dei to regionane, elva Waitaki River. Landarealet er 7 151,94 km², 59,28% ligg i Canterbury, og 40,72% i Otago. Det er det einaste distriktet på Sørøya som er delt mellom to regionar. Landbruk er den viktigaste næringsvegen i distriktet, som omfattar det vide, vifteforma elveutløpet, og strekkjer seg innover i landet langs elvebreiddene, sli at det dannar grovt sett eit trekanta område. Folketalet er 20 700[1]. Oamaru (som ligg i Otago) er den største byen i distriktet.

Waitaki District vart danna ved ei samanslåing av det tidlegare Waitaki County og Oamaru Borough i 1989. Det vert styrt av Waitaki District Council med administrasjonssenter i Oamaru.

Distriktet er heller spreidd busett, men har ei rekkje gardsbruk. I den seinare tida (sist på 2000-talet) har det kome fleire framlegg om nye driftsformer for jordbruket, noko som har fått dei lokale innbyggjarane til å ottast at jordbruket vil verta endra frå ofte familiedrivne gardar til store landbruksselskap, og at dette kan føra til auka lokal økologisk skade og føra kapital ut av landet[2]

Referansar[endre | endre wikiteksten]

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]