Bankar i Noreg

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
(Omdirigert frå Liste over bankar i Noreg)
Gå til: navigering, søk

Liste over bankar i Noreg omfattar tre typar av bankar i Noreg: Forretningsbankar, Sparebankar og dotterselskap av utanlandske bankar.

Forretningsbankar[endre | endre wikiteksten]

Bank Heimeside Hovudkontor Grunnlagt Eigd av
Bank2 [1] Oslo 2005
Bolig- og Næringsbanken [2] Trondheim Glitnir
DnB NOR Bank [3] Oslo 1822 DnB NOR
Fokus Bank [4] Trondheim 1859 Danske Bank
Glitnir Bank [5] Ålesund Glitnir
Landkreditt Bank [6] Oslo 1915 Landkreditt
Netfonds Bank [7] Oslo 1997
Nordea Bank Norge [8] Oslo Nordea
Nordlandsbanken [9] Bodø 1893 DnB NOR
Santander Consumer Bank [10] Bærum Grupo Santander
SEB Privatbanken [11] Oslo Skandinaviska Enskilda Banken
Storebrand Bank [12] Oslo 1767 Storebrand
Verdibanken [13] Oslo 2003
Voss Veksel- og Landmandsbank [14] Voss 1899

Sparebankar[endre | endre wikiteksten]

Bank Heimeside Hovudkontor Grunnlagt Samarbeidspartner
Andebu Sparebank [15] Andebu 1863 Eika
Arendal og Omegns Sparekasse [16] Arendal 1890 Eika
Askim & Spydeberg Sparebank [17] Askim 1888 Eika
Aurland Sparebank [18] Aurland 1883 Eika
Aurskog Sparebank [19] Aurskog 1846 Eika
Berg Sparebank [20] Halden 1915 Eika
Bien Sparebank [21] Oslo 1885 Eika
Birkenes Sparebank [22] Birkenes 1859 Eika
Bjugn Sparebank [23] Bjugn 1891 Eika
Blanker Sparebank [24] Sørumsand 1920 Eika
Bud, Fræna og Hustad Sparebank [25] Fræna 1883 Eika
Cultura Sparebank [26] Oslo 1997
DNB [27] Oslo 2003
Drangedal Sparebank [28] Drangedal 1936 Eika
Eidsberg Sparebank [29] Mysen 1848 Eika
Etne Sparebank [30] Etne 1860
Etnedal Sparebank [31] Etnedal 1909 Eika
Evje og Hornnes Sparebank [32] Evje 1864 Eika
Fana Sparebank [33] Bergen 1878
Flekkefjord Sparebank [34] Flekkefjord 1837
Fornebu Sparebank [35] Bærum 2003 Eika
Gildeskål Sparebank [36] Inndyr 1883 Eika
Gjerstad Sparebank [37] Sundebru 1884 Eika
Grong Sparebank [38] Grong 1862 Eika
Grue Sparebank [39] Grue 1862 Eika
Haltdalen Sparebank [40] Haltdalen 1898 Eika
Harstad Sparebank [41] Harstad 1926 Eika
Haugesund Sparebank [42] Haugesund 1928 Eika
Hegra Sparebank [43] Stjørdal 1898 Eika
Helgeland Sparebank [44] Rana 1977
Hemne Sparebank [45] Hemne 1864 Eika
Hjartdal og Gransherad Sparebank [46] Sauland 1898 Eika
Hjelmeland Sparebank [47] Hjelmeland 1904 Eika
Holla og Lunde Sparebank [48] Ulefoss 1862 Eika
Høland og Setskog Sparebank [49] Aurskog-Høland 1849 Eika
Hønefoss Sparebank [50] Hønefoss 1902 Eika
Indre Sogn Sparebank [51] Årdal 1860 Eika
Jernbanepersonalets Sparebank [52] Oslo 2000 Eika
Jæren Sparebank [53] Bryne 1923 Eika
Klæbu Sparebank [54] Klæbu 1858 Eika
Kvinesdal Sparebank [55] Kvinesdal 1870 Eika
Larvikbanken [56] Larvik 1911 Eika
Lillesands Sparebank [57] Lillesand 1852
LillestrømBanken [58] Lillestrøm 1887 Eika
Lofoten Sparebank [59] Vestvågøy 1906 Eika
Luster Sparebank [60] Gaupne 1848
Marker Sparebank [61] Ørje 1957 Eika
Meldal Sparebank [62] Meldal 1912 Eika
MelhusBanken [63] Melhus 1840 Eika
Nesset Sparebank [64] Nesset 1878 Eika
Odal Sparebank [65] Sand 1877 Eika
Ofoten Sparebank [66] Bogen 1899 Eika
Oppdalsbanken [67] Oppdal 1856 Eika
Orkdal Sparebank [68] Orkdal 1841 Eika
Rindal Sparebank [69] Rindal 1873 Eika
RørosBanken [70] Røros 1842 Eika
Sandnes Sparebank [71] Sandnes 1876 Eika
Selbu Sparebank [72] Selbu 1859 Eika
Skagerak Sparebank [73] Kragerø 1849 Eika
Skudenes & Aakra Sparebank [74] Åkrehamn 1876
Skue Sparebank [75] Geilo 1842 Eika
Soknedal Sparebank [76] Midtre Gauldal 1885 Eika
SpareBank 1 BV [77] Kongsberg 1859 SpareBank 1
SpareBank 1 Gudbrandsdal [78] Vinstra 1860 SpareBank 1
SpareBank 1 Hallingdal Valdres [79] Ål 1869 SpareBank 1
SpareBank 1 Lom og Skjåk [80] Lom 1873 SpareBank 1
SpareBank 1 Modum [81] Modum 1841 SpareBank 1
SpareBank 1 Nord-Norge [82] Tromsø 1989 SpareBank 1
SpareBank 1 Nordvest [83] Kristiansund 1835 SpareBank 1
SpareBank 1 Ringerike Hadeland [84] Hønefoss 1833 SpareBank 1
SpareBank 1 SMN [85] Trondheim 1823 SpareBank 1
SpareBank 1 SR-Bank [86] Stavanger 1839 SpareBank 1
SpareBank 1 Søre Sunnmøre [87] Volda 1853 SpareBank 1
SpareBank 1 Telemark [88] Porsgrunn 1844 SpareBank 1
SpareBank 1 Østfold Akershus [89] Moss 1971 SpareBank 1
SpareBank 1 Østlandet [90] Hamar 1988 SpareBank 1
Sparebanken DIN [91] Bø i Telemark 1852 Eika
Sparebanken Møre [92] Ålesund 1843
Sparebanken Narvik [93] Narvik 1903 Eika
Sparebanken Sogn og Fjordane [94] Førde 1842
Sparebanken Sør [95] Kristiansand 1825
Sparebanken Vest [96] Bergen 1823
Sparebanken Øst [97] Oslo 1843
Spareskillingbanken [98] Kristiansand 1877
Stadsbygd Sparebank [99] Rissa 1892 Eika
Strømmen Sparebank [100] Lørenskog 1921 Eika
Sunndal Sparebank [101] Sunndal 1893 Eika
Surnadal Sparebank [102] Surnadal 1842 Eika
Søgne og Gripstad Sparebank [103] Søgne 1892
Tinn Sparebank [104] Tinn 1958 Eika
Tolga-Os Sparebank [105] Tolga 1864 Eika
Totens Sparebank [106] Østre Toten 1854 Eika
Trøgstad Sparebank [107] Trøgstad 1847 Eika
Tysnes Sparebank [108] Tysnes 1863 Eika
Valle Sparebank [109] Setesdal 1866 Eika
Vang Sparebank [110] Vang 1889 Eika
Vegarshei Sparebank [111] Vegarshei 1904 Eika
Vestre Slidre Sparebank [112] Slidre 1860 Eika
Vik Sparebank [113] Vik kommune 1846 Eika
Voss Sparebank [114] Voss 1843
Ørland Sparebank [115] Ørland 1849 Eika
Ørskog Sparebank [116] Ørskog 1857 Eika
Åfjord Sparebank [117] Åfjord 1902 Eika
Aasen Sparebank [118] Levanger 1862 Eika

Utanlandske bankar[endre | endre wikiteksten]

Bank Heimeside Land Kontor
Aktiv Kapital [119] Noreg Oslo
BMW Financial Services [120] Tyskland Bærum
BNP Paribas [121] Frankrike Oslo
Carnegie Investment Bank [122] USA Oslo
Citibank [123] USA Oslo
Danske Bank [124] Danmark Oslo
De Lage Landen Nederland Bærum
DVB Bank [125] Nederland Bergen
Ford Fiancial [126] USA Bærum
Forex Bank [127] Sverige Oslo
Fortis [128] Nederland Oslo
GE Money Bank [129] USA Stavanger
GMAC Bank [130] USA Kjeller
Handelsbanken [131] Sverige Oslo
IBM Credit [132] USA Kolbotn
Nordnet [133] Sverige Oslo
Scania Finans [134] Sverige Oslo
Siemens Financial Services [135] Tyskland Oslo
Skandiabanken [136] Sverige Bergen
Skandinaviska Enskilda Banken [137] Sverige Oslo
SVEA Finans [138] Sverige Trondheim
Swedbank [139] Sverige Oslo
Toyota Kreditbank [140] Japan Drammen

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]